Aksel Lund Svindal under utforrennet i mandagens superkombinasjon. (Foto: OLIVIER MORIN, © bf)
Aksel Lund Svindal under utforrennet i mandagens superkombinasjon. (Foto: OLIVIER MORIN, © bf)

Lund Svindal skadet seg i utfor i superkombinasjonen

Aksel Lund Svindal fikk en strekk i låret, men er likevel klar til slalåmrennet i herrenes superkombinasjon i VM.

Schladming/Bergen (TV 2 Sporten):

SISTE: Aksel Lund Svindal har testet muskulaturen i låret kun timer før slalåmrennet, noe som viste seg å være vellykket. Dermed kjører han rennet mandag kveld.

VM i Schladming har så langt vært en mesterlig suksess for en av våre største idrettsmenn. Aksel Lund Svindal står bokført med gull etter utfor og bronse etter super-G - mandag var det duket for superkombinasjonen i de østerrikske fjellsidene.

Småskadet etter utforrennet
Der gjorde også 30-åringen sakene godt da den første delen av øvelsen ble gjennomført mandag formiddag. For på utforen kjørte Lund Svindal inn til en andreplass fra sitt startnummer 20. Han ligger 14 hundredeler bak østerrikeren Romed Bauman som leder. Christof Innerhofer ligger på tredjeplass.

Les også: Svindal historisk med gull i fire strake VM

Da Lund Svindal kom i mål etter utforrennet trodde nordamannen at han hadde pådratt seg en kneskade. Til TV 2 Sporten forklarer han hva som skjedde.

– I det jeg skulle hive meg ut fra starten så klarte jeg å strekke hamstringen (muskell på baksiden av låret). Jeg håpte at det ikke var kneet, men det var i kneet jeg kjente det. Men det er bare hamstringen. Jeg er ganske stiv nå, så det er bare til å komme seg opp til fysioen og få sett ordentlig på det. Det er ikke noe farlig, men en klassisk muskelstrekk, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

– Frykter du for at det går ut over slalåmen?

– Jeg tror ikke det. Det skal gå greit. Jeg kjente det ikke da jeg kjørte nå heller, men jeg ble usikker da det smalt til da jeg dro ut fra starten.

697812

Les også: Aksel Lund Svindal: – Ta blodprøver av oss alle

– Ikke noe farlig for ham å kjøre
Manuellterapetu Tore Reginiussen forteller til TV 2 kl. 15.00 at Lund Svindal nå drar tilbake til anlegget for å varme opp. Alpinesset har fått en hevelse bak knehasen, men stiller trolig til start i slalåmrennet.

– Vi har behandlet og testet. Det er hoved, men det er ikke noe farlig, Vi skal ut på ski nå kl. 15.15 og gjør en vurdering da, sier Reginiussen til TV 2 Sporten.

– Hvordan vuderer du muligheten for at han kjører slalåmen?

– Mest sannsynlig kommer han til å kjøre. Det er ikke noe farlig for ham å kjøre.

Drøyt to timer før slalåmrennet starter kom bekreftelsen om at Lund Svindal stiller til start. Nordmannen har testet muskulaturen i låret og fått klarsignalet, men han har fortsatt smerter.

– Det går bra. Litt vondt har jeg, men jeg har fått bekreftet fra flere hold at det ikke er farlig. Det er verdt å prøve å kjøre. Jeg får ikke startet ordentlig fra starten fordi det var slik jeg strakk den (lårmuskelen red.anm) i utforen. Jeg får bare dytte meg rolig ut, så er jeg i gang, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

– Men bortsett fra det så er du 100 prosent «fit»?

– I hvert fall 99.

Artikkelen fortsetter under bildet!

I MÅL TIL ANDREPLASS: Aksel Lund Svindal kjørte inn til andreplass i utforrennet i superkombinasjonen mandag. (Foto: FABRICE COFFRINI, © bf)
I MÅL TIL ANDREPLASS: Aksel Lund Svindal kjørte inn til andreplass i utforrennet i superkombinasjonen mandag. (Foto: FABRICE COFFRINI, © bf)

– Må finne seg i at han ikke er storfavoritt
Lund Svindals eneste lagkompis på fartslaget til Norge, Kjetil Jansrud, måtte forlate VM etter at korsbåndet til 27-åringen røk i et fall i super-G-løpet. Han tror ikke følingen Lund Svindal fikk i låret har for mye å si før slalåmrennet.

– Det var kjipt å høre. Slalåmmessig bør det gå greit, men det er ikke optimalt. Jeg tror ikke det har så mye å si, men blir du «pushet» så kan det vise seg i endring i teknikken. Med en kontrollert runde tror jeg ikke det har så mye å si, sier Jansrud til tv2.no.

Les også: Sponsorsjef og reklameguru om Aksel Lund Svindal: – Superstjerne og sex-symbol

Selv om flere av slalåmspesialistene leverte gode utforrenn i Schladming mandag, tror Jansrud at Lund Svindal kan kjempe om gullet dersom alt flyter bra.

– Aksel har nok mindre avstand enn han burde fått. Det er mange som kjemper om gullet, men han har gode sjanser. Han må «steppe opp gamet» i slalåmrennet. Han har absolutt medaljesjanser, men må finne seg i at han ikke er storfavoritt, sier Jansrud.

Jansrud trekker frem at Lund Svindal allerede har svart på favorittstempelet i både super-G og utfor i Schladming, mens flere av de andre løperen fremdeles har noe å bevise.

– Jeg har alltid troen på Aksel under mesterskap. Han konkurrerer mot noen som har rennet på seg å levere. Aksel har levert så langt i VM, sier Jansrud.

Kostelic med meget godt utgangspunkt
En av de aller største favorittene, Ivica Kostelic, kjørte inn til tiendeplass ett sekund og 37 hundredeler bak Bauman. Slalåmspesialisten har med det et godt utgangspunkt for å kjempe om gullet, men det har også østerrikeren Benjamin Raich. Veteranen ligger ett sekund og 52 hundredeler bak landsmannen Bauman.

Ted Ligety leverte også et godt utforrenn og har gode muligheter til å hevde seg i toppen på slalåmrennet. Amerikaneren kjørte ned til sjetteplass 72 hundredeler bak Bauman.

– Litt for langt bak er jeg ikke, men litt for lite foran slalåmgutta. Jeg hadde forestilit meg at det fort ikke kunne bli den tidsdifferansen vi utforgutta drømte om. Jeg kunne gjerne vært litt raskere, men det er slalåmen som blir viktig, sier Lund Svindal

– Det er vanskelig å skille mellom Ligety, Kostelic og Pinturault. Jeg tror de tre er favoritter til å kjempe om gullet. Baumann, Aksel og Raich er «outsidere» til gullet, sier Jansrud.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Aksel Lund Svindal i svevet på mandagens utfor i superkombinasjonen i Schladming-VM. (Foto: SAMUEL KUBANI, © sk/bf)
Aksel Lund Svindal i svevet på mandagens utfor i superkombinasjonen i Schladming-VM. (Foto: SAMUEL KUBANI, © sk/bf)

Slalåmrennet kjøres mandag kveld kl. 18.00.

Lund Svindal står med gull på superkombinasjonen fra VM i Garmisch-Partenkirchen i 2011. Gull tok han også i Val-d'Isère i 2009.

Resultater etter utforrennet:
1. Romed Baumann
2. Aksel Lund Svindal + 0,14
3. Christof Innerhofer + 0,38
4. Adrien Theaux + 0,40
5. Dominik Paris + 0,69
6. Ted Ligety + 0,72
7. Matthias Mayer + 0,78
8. Carlo Janka + 1,03
9. Matteo Marsaglia + 1,05
10. Ivica Kostelic + 1,37