Bjorgen
Bjorgen

Disse skistjernene skal gå VM-generalprøven i Davos

Petter Northug og Marit Bjørgen stiller i de siste rennene før VM i Val di Fiemme.

VM i Val di Fiemme nærmer seg med stormskritt. 21. februar åpner VM med klassisk sprint for menn og kvinner.

Kommende helg er det duket for verdenscup i sveitsiske Davos. For landslagsløperne blir det siste ledd i VM-forberedelsene Lørdag 16. februar er det klassisk sprint. Søndag 17. februar er det 10 km fri teknikk for kvinner og 15 km fri teknikk for menn.

Les også: Bjørgen: – Skal mye til for å levere det samme som i Holmenkollen
Les også: Northug-rival sliter med sykdom før VM

Av de VM-uttatte løperne er det kun Eldar Rønning, Petter Eliassen, Pål Golberg, Tord-Asle Gjerdalen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som ikke er med til Davos.

Se hele uttaket nederst i artikkelen!

– Uttaket til Davos er preget av at VM står for døra og navnene i troppen er stort sett løpere som skal videre til Val di Fiemme. Kari Vikhagen Gjeitnes er med i troppen etter fire seire på rad i Tour de Baltic, og dermed er hun leder av kontinental cup Scandinavia. Det er samme er Sindre Bjørnestad Skar, men han velger ikke å gå i Davos. Tomas Northug, som vant to sprinter på Baltikum, prioriterer også avslutningen i Skandinavisk cup. De som ikke har vært på høydeopphold i forkant av WC-helgen bor nede i Bad Regaz, dette gjelder bla. Martin J Sundby, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Kvinner:
Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira, Maiken C. Falla, Celine Brun-Lie, Ingvild F. Østberg, Martine Ek Hagen, Ragnhild Haga og Kari Vikhagen Gjeitnes (COC-leder).

Menn:
Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Petter Northug, Chris Jespersen, Finn Hågen Krogh, Didrik Tønseth, Ola Vigen Hattestad, Anders Gløersen, Øystein Pettersen, Ånund Lid Byggland og Eirik Brandsdal.

Dette er VM-programmet:

21. februar:
Sprint klassisk menn og kvinner
23. februar:
15 km Skiathlon kvinner, 30 km Skiathlon menn
24. februar:
Lagsprint kvinner og menn
26. februar:
10 km fri teknikk kvinner
27. februar:
15 km fri teknikk menn
28. februar:
Stafett kvinner
1. mars:
Stafett menn
2. mars:
30 km klassisk kvinner
3. mars:
50 km klassisk menn