Santos (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Santos (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Santos klar for Gremio

Arsenal-floppen gleder seg til et år i hjemlandet.

Arsenal må klare seg uten en skadet Kieran Gibbs i Mesterliga-oppgjøret med Bayern München. I tillegg så får ikke nykommeren Nacho Monreal spille ettersom han har spilt Mesterliga med Malaga denne sesongen.

Likevel slipper de tredjevalget på venstrebacken Andre Santos på lån til brasilianske Gremio.

Lørdag dro 29-åringen hjem til Brasil for å fullføre kontraktsforhandlingene i tide til å bli registrert for spill i Copa Libertadores.

Les også: Syndebukken på vei bort fra Arsenal

Kan hentes tilbake
Han blir leid ut til klubben i ett år, men Arsenal har muligheten til å kalle ham tilbake etter seks måneder. The Gunners har ikke bekreftet overgangen, men selv snakker han villig vekk.

– Jeg har store forventninger. Gremio er en av de største klubbene i landet, sier han ifølge Lancenet.

Santos kom til Arsenal fra tyrkiske Fenerbahce sommeren 2011, men har slitt med å spille seg inn på laget. Hans defensive svakheter er blitt brutalt avslørt ved flere anledninger i Premier League.

Mottatt som helt
Likevel ble han mottatt som en helt da han ankom Porto Alegre. Og han er optimistisk med tanke på oppholdet i hjemlandet.

– Jeg er kommet til Gremio for å vinne noe. Jeg har stor tro på dette prosjektet. Jeg har lenge drømt om å jobbe med Vanderlei Luxemburgo. Han er en topp manager i brasiliansk fotball, sier han, og innrømmer at han ikke er i sin aller beste form.

– Hvis det var kamp i dag, ville jeg hatt lyst til å spille. Men jeg trenger å komme i kampform. Jeg har spilt kamp den ene dagen, og så har jeg ikke vært med i den neste. Jeg trenger fem eller seks kamper for å være i form. Jeg gleder meg til å bli kjent med lagkameratene, fortsetter Santos.