ManciniSotonEkspertWeb
ManciniSotonEkspertWeb

TV 2s eksperter mener Mancini sitter utrygt: – Ingen garantier

Manchester Citys skuffende sesong kan få konsekvenser på managersiden. TV 2s eksperter tror det vil bli stilt spørsmål rundt Roberto Mancinis posisjon.

Se studiopraten i videovinduet øverst og kom med din mening i kommentarfeltet under!

Helgens Premier League-resultater gikk til de grader i favør den røde delen av Manchester, ettersom de rødes 2-0-seier over Everton kom i kjølvannet av de lyseblås 1-3-tap for Southampton lørdag kveld. Plutselig er Manchester City hele tolv poeng bak Manchester United, og har nå lag som Chelsea og Tottenham nærmere seg på tabellen.

Les også:Barry-selvmål og Hart-tabbe da City dummet seg ut mot Southampton
Les også: Historiske Giggs og storscoreren van Persie senket Everton

Alle lever farlig når de ikke får resultater, så Mancini er ikke noe unntak der

Tolv poeng er altså avstanden opp når tolv Premier League-runder gjenstår, og i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt ble det diskutert hvorvidt Roberto Mancini kan føle seg trygg på å beholde jobben som manager for Manchester City dersom avstanden består.

– Alle topptrenere i de klubbene hvor eierne ønsker å bruke veldig mye penger og ønsker å være best i verden lever farlig når de ikke får resultater, så Mancini er ikke noe unntak der. Det kommer til å bli stilt spørsmål rundt det, men hvorvidt han får fyken eller ikke det har jeg ikke peiling på. Jeg vet ikke hvordan de tenker i styret og på ledelsesnivå, men sesongen til City har ikke stått i stil til forventningene, sier Petter Myhre.

ManciniSoton
ManciniSoton

TV Play: Se hva Mancini sa etter kampslutt mot Southampton her

Les også: Manchester United leder med tolv poeng: – Løpet er definitivt kjørt

Resultatene i hjemlig liga har ikke svart til forventningene, og når en i tillegg tar med i betraktningen at de lyseblå har røket på hodet ut av den prestisjetunge Mesterliga-turneringen etter gruppespillet to år på rad har man nok en faktor som kan få sjeikene som styrer i Manchester til å ta grep.

– De har jo enorme forventninger der oppe. De har hatt to flauser to år på rad i Mesterligaen, som er en stor økonomisk gulrot for dem. Uten seriegull i år og med de forventningene og så mye ressurser som eierne har spyttet inn, så sitter han nok litt utrygt, sier Claus Lundekvam.

Les også: Her er de magiske Premier League-avslutningene som levner Manchester City håp

Erik Thorstvedt mener Mancini hadde fått sparken dersom det var Roman Abramovitsj som satt med ansvaret, og påpeker at Citys eiere ser ut til å ha en litt mer langsiktig plan på ting enn hva faktum er i Vest-London.

– Det er ikke bare en mann, som i Chelsea, som har sin greie, sine innfall og sine idéer. Det virker som om det er litt mer substans, litt mer langsiktig tenkning i måten de bygger opp akademiet og infrastrukturen rundt stadion. De legger masse penger i alt som er rundt laget, og tenker ikke bare manager eller «skaff en ny spiss», de tenker litt større. Men det er ingen garanti for at Mancini får fortsette, sier Erik Thorstvedt.

ManciniSotonTo
ManciniSotonTo

Hva mener du? Får Mancini sparken? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!