UnitedThorstvedtWeb
UnitedThorstvedtWeb
UnitedJubelWeb
UnitedJubelWeb
UnitedJubel
UnitedJubel

Manchester United leder med tolv poeng: – Løpet er definitivt kjørt

TV 2s Premier League-eksperter er helt sikre på at Sir Alex Fergusons lag sikrer seg ligatittelen. Hva tror du?

Manchester United-Everton 2-0

Manchester United tok seg greit av Everton på Old Trafford søndag, og ettersom Manchester City tapte mot Southampton lørdag er avstanden mellom de to Manchester-klubbene på toppen av tabellen nå hele tolv poeng når tolv kamper gjenstår.

Les også: Historiske Giggs og storscoreren van Persie senket Everton
Les også: Barry-selvmål og Hart-tabbe da City dummet seg ut mot Southampton

Ett innbyrdes oppgjør på Old Trafford skal spilles, men selv med lyseblå seier der må altså Roberto Mancinis lag ta igjen ni poeng på de resterende elleve kampene. Spørsmålet alle stiller seg nå er derfor følgende:

UnitedJubel
UnitedJubel

– Er det avgjort?

– Ja, jeg tror det. United ser mye bedre ut denne sesongen enn de gjorde den forrige, mens City ser dårligere ut, og nå er avstanden så stor at United må ha en ekstremt dårlig avslutning for at dette skal gå veien for City, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre i studio etter kampslutt.

Hva mener du? Er det avgjort? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

– Ja. Vi skal jo sitte her og holde spenningen oppe. Men vi må være ærlige og oppriktige og si at løpet er kjørt. Manchester United vinner ligaen 2012/13. Definitivt. Selv om de skulle gå på noen solide smeller vil de likevel vinne. City kan ikke vinne alle kamper de heller. All fornuft sier at dette går Manchester United sin vei, sa Erik Thorstvedt.

Til tross for at en tredjedel av sesongen gjenstår mener altså TV 2s eksperter at det nå ikke er noen tvil om at Manchester United blir ligamestere.

Gullkampen er over. Jeg tror ikke City har muligheten til å ta det igjen.

– Når du ser på de to Manchester-klubbene, i dagens form, er United de beste. Gullkampen er over. Jeg tror ikke City har muligheten til å ta det igjen. Begge lag kommer til å avgi poeng, og det er selvfølgelig mulig, men realistisk sett og med dagens form tror jeg ikke det vil skje.

Ryan Giggs, som scoret for 23. sesong på rad i oppgjøret på Old Trafford søndag mener det nå kun handler om å holde oppe konsentrasjonen for de røde djevlene.

– Vi har erfaringen, men du kan aldri ta noe for gitt. Du vet aldri hva som skjer og vi må bare holde oppe konsentrasjonen, sa 39-åringen etter kampslutt.

GiggsScorer
GiggsScorer

Sir Alex Ferguson sa etter kampslutt mot Everton at de kun har fokus på egne kamper, men var samtidig åpen på at han i utgangspunktet hadde tenkt å hvile flere spillere enn det han gjorde.

– Vi må vinne våre kamper uansett. Det har ikke noe å si hva som skjedde med City i går, for vi må konsentrere oss om oss selv. Jeg hadde egentlig tenkt å hvilke sju spillere, men da vi fikk det resultatet i går tenkte jeg at dette var en viktigere kamp for oss, fordi det gir oss muligheten til å gjøre endringer senere i sesongen, sa den mektige Manchester United-sjefen.

TV 2 Play: Se hva Ferguson sa etter kampslutt her

Har du City- eller United-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hva mener du? Er det avgjort? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!