Trettende kamp på rad med Messi-scoring

Men denne gangen ble det «bare» ett mål for Lionel Messi da Getafe ble knust.

TRETTENDE PÅ RAD: Lionel Messi fortsetter å imponere. Mot Getafe scoret han i sin trettende kamp på rad i La Liga. (Foto: LLUIS GENE, © LLG/seb)

Messi satte scoringsrekord i fjor med 91 mål for klubb og landslag, og i 2013 har argentineren fortsatt der han slapp. Med 35 mål er han suveren toppscorer i La Liga. Real Madrids Cristiano Ronaldo følger på annenplass med 24 scoringer.

I søndagens oppgjør kom Messi igjen på scoringslisten da han satte inn Barcelonas 2-0-mål etter 13 minutter. Alexis Sánchez hadde gitt hjemmelaget ledelsen etter seks minutter.

Messi står nok bokført med hele 299 mål for Barcelona, og fulltrefferen mot Getafe søndag gjorde sitt til at argentineren har scoret i tretten kamper på rad i La Liga. Det er mest i den spanske toppdivisjonens historie.

Barcelonas 2-0-ledelse holdt seg til pause, men i annen omgang satte Barcelona opp tempoet og kjørte over Getafe. David Villa økte ledelsen etter 58 minutter, mens Tello la på til 4-0 drøyt ti minutter før full tid.

Alvaro Vazquez scoret et trøstemål for Getafe etter 83 minutter, men Barcelona var ikke ferdig med å score mål. I siste minutt økte Andrés Iniesta til 5-1, mens Gerard Piqué avsluttet målfesten to minutter på overtid.

Barcelona troner øverst i La Liga og har en soleklar ledelse til toer Atlético Madrid, som skal møte Rayo Vallecano senere søndag. Real Madrid er treer. Cristiano Ronaldo scoret hattrick da Sevilla ble slått 4-1 søndag. (©NTB)