GiggsVanPersieWeb
GiggsVanPersieWeb
RobinvanPersieEverton
RobinvanPersieEverton
GiggsGoalWeb
GiggsGoalWeb
RvpBomStolpeWeb
RvpBomStolpeWeb
Ronney og van Persie (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Ronney og van Persie (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Historiske Giggs og storscoreren van Persie senket Everton

Ryan Giggs scoret i sin 23. sesong på rad, mens Robin van Persie sikret seieren da Manchester United økte avstanden til City.

Manchester United-Everton 2-0
Se høydepunktene fra Old Trafford i videovinduet øverst i saken!

Manchester United har nå et forsprang på tolv poeng til Manchester City på toppen av Premier League-tabellen, etter 2-0-seier på hjemmebane mot Everton søndag.

De røde kom godt ut i egen storstue med scoring allerede etter 13 minutter fra legendariske Ryan Giggs, som med det scoret sitt første mål for sesongen og nå har scoret i 23 sesonger på rad på engelsk fotballs øverste nivå.

– Det er helt utrolig. I dagens fotball, med så mye slitasje og det tempoet det er. Jeg kan bare tenke på en spiller som kan sammenlignes, og det er Paolo Maldini, sa Claus Lundekvam om Giggs' prestasjon i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

GiggsVanPersieWeb
GiggsVanPersieWeb

Hva mener du om Giggs' prestasjon? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

– Å holde på sånn som det der i en alder av 38 år... 39 år? Kanskje han er 40 år? Han løper opp og ned gjennom hele kampen, sa en Sir Alex Ferguson i godt humør etter kampslutt.

Robin van Persie satte senere i omgangen inn sitt 19. mål for sesongen, og i en 2. omgang uten scoringer endte det dermed 2-0 for Sir Alex Fergusons mannskap, som dermed maksimalt utnyttet erkerivalens tap for Southampton lørdag.

– Vi måtte ha konsentrasjon her i dag, vi vet hva som skjedde i fjor (4-4, red.anm.). Etter det første målet spilte vi bra, mot et meget godt Everton-lag. Jeg mener vi spilte bra, og nå må vi bare fortsette å ta poeng og holde oppe den gode formen, sa Giggs etter kampslutt.

TV 2 Play: Se intervjuet med Giggs og banens beste Rafael her

– Vi skal jo sitte her og holde spenningen oppe. Men vi må være ærlige og oppriktige og si at løpet er kjørt. Manchester United vinner ligaen 2012/13. Definitivt. Selv om de skulle gå på noen solide smeller vil de likevel vinne. City kan ikke vinne alle kamper de heller. All fornuft sier at dette går Manchester United sin vei, sa Erik Thorstvedt.

Les også: Barry-selvmål og Hart-tabbe da City dummet seg ut mot Southampton

Har du Giggs eller van Persie på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Vanvittig van Persie-bom
Begge lag spilte med sorte sørgebind, for å markere at det onsdag i denne uken var 55 år siden den fryktelige flyulykken i Manchester som tok livet av totalt 23 personer, hvorav åtte var Manchester United spillere og tre personer fra klubbens støtteapparat.

Åpningsminuttene på Old Trafford bar preg av stort press fra hjemmelaget, men de store sjansene uteble. Steven Pienaar hadde et forsøk blokkert på motsatt side, før Robin van Persie kom til kampens første store sjanse etter drøye ti minutter.

Nederlenderen ble spilt gjennom av spissmakker Wayne Rooney, og rundet på elegant vis Tom Howard. Da han skulle sette ballen i nettet med høyrefoten svlktet dog for en gangs skyld storscoreren, og satte på vanvittig vis ballen i stolpen og ut uten tellende resultat.

Artikkelen fortsetter under bildet!

RvpBomStolpeWeb
RvpBomStolpeWeb

Utrolige Giggs åpnet kontoen
Ikke mange minuttene senere ble det likevel scoring for de røde. Denne gangen spilte van Persie tilretteleggerrollen, og fant Ryan Giggs med en pasning innenfor 16-meteren. Waliseren var iskald, og trillet inn 1-0 med høyrefoten via stolpen. Dette var Giggs' første scoring for sesongen, og betyr at han nå har scoret i alle Premier League-sesongene som har funnet sted siden oppstarten.

39-åringen scoret også i de to sesongene før oppstarten i 1992, noe som betyr at han nå har scoret i 23 sesonger på rad på engelsk fotballs øverste nivå. Giggs er med sine 39 år og 73 dager den tredje eldste Premier League-målscorere noensinne. Kun Teddy Sheringham (40 år og 268 dager) og Dean Windass (39 år og 235 dager) var eldre da de scoret sitt siste Premier League-mål.

GiggsScorer
GiggsScorer

Everton bedre med etter hvert
Like før halvtimen var spilt kom Everton til sin første store sjanse i kampen. Leon Osman ladet kanonen fra distanse, og leverte et strålende skudd som David De Gea måtte ut i full strekk for å slå til hjørnespark. Hjørnesparket skapte også farligheter, da Darron Gibson til slutt kom til skuddforsøk, men den tidligere Manchester United-spilleren ble hindret av en oppofrende Robin van Persie som blokkerte forsøket.

Etter snaue 35 minutter var Everton farlig frempå igjen, og da Kevin Mirallas' innlegg fant Victor Anichebe i scoringsposisjon trodde nok mange at det kom til å stå 1-1 på måltavlen på Old Trafford. Dessverre for de blå var ikke timingen helt ideell, Anichebe fikk ballen like bak seg, og da han skulle snu seg rundt for å avslutte hadde en våken Rafael kommet mellom og fikk avverget faren for hjemmelaget.

Van Persie fikk revansje
Everton hadde tatt over iniativet i andre halvdel av omgangen, men da klokken bikket 45 minutter var det likevel Manchester United som scoret kampens andre mål.

En strålende opplagt Rafael fant Robin van Persie med en perfekt timet stikker, og da nederlenderen for andre gang i kampen kom alene med Tim Howard var det tid for revansje. Toppscoreren rundet amerikaneren på samme måte som da han bommet i åpningsminuttene, men denne gangen satt avslutningen bedre. Johnny Heitinga kunne avverget på streken, men skled kun ballen videre i nettet, og dermed gikk vertene til pause med ledelse 2-0, i en omgang der Everton til tider var det ballbesittende og spillende laget.

Utrolig nære 3-0
De store sjansene uteble i innledningen av 2. omgang, og selv om Everton innledningsvis fremdeles stod høyt med sin bakre firer klarte ikke de røde å utnytte bakrommet. Everton klarte heller ikke å trenge gjennom hjemmelaget, og en strålende opplagt Phil Jones hadde Everton-stjernen Marouane Fellaini fullstendig i baklommen.

Etter rundt 65 minutter oppstod en enorm Manchester United-sjanse etter hjørnespark. Jonny Evans headet først fra kloss hold, men Tim Howard reddet. På returen lå amerikaneren nede og fikk avverget da verken Evans eller Rooney klarte å krangle ballen i nettet.

Like etterpå forsøkte Tom Cleverley seg med et flott langskudd, som en strålende Tim Howard fikk slått til hjørnespark med en god redning.

Van Persie med mulighet til sitt andre
Ti minutter før slutt kombinerte de to målscorerne fra første omgang fint, da Ryan Giggs fant Robin van Persie med en flott pasning. Nederlenderen var dog litt unøyaktig i skuddøyeblikket, og skjøt utenfor den lengste stolpen til Tim Howard.

På motsatt side av banen tvingte Everton-innbytter Nikica Jelavic David De Gea ut i full strekk med et langskudd, men spanjolen så utgangen på skuddet og kontrollerte greit.

Nærmere enn det kom ikke verken de blå eller røde, og dermed endte det 2-0 til Manchester United, som nå er oppe i 65 poeng etter 26 Premier League-runder. Everton tapte på sin side terreng til de andre Mesterliga-jagende lagene, og ligger på sjetteplass med seks poeng opp til Tottenham på fjerde.

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lagoppstillingene

Manchester United (4-2-3-1): David De Gea - Rafael, Nemanja Vidic, Jonny Evans, Patrice Evra - Tom Cleverley, Phil Jones - Antonio Valencia, Wayne Rooney, Ryan Giggs - Robin van Persie
Innbyttere: Ben Amos, Anderson, Chris Smalling (for Evans, 81.min), Javier Hernandez, Michael Carrick (for Jones, 57.min), Nani, Danny Welbeck

Everton (4-4-1-1): Tim Howard - Phil Neville, Phil Jagielka, Johnny Heitinga, Leighton Baines - Leon Osman, Darron Gibson, Marouane Fellaini, Steven Pienaar - Kevin Mirallas - Victor Anichebe
Innbyttere: Jan Mucha, Nikica Jelavic (for Anichebe, 57.min) , Bryan Oviedo, Steven Naismith (for Mirallas, 69.min), Thomas Hizlsperger, John Stones, Shane Duffy

UnitedJubel
UnitedJubel