BentekeFeirer
BentekeFeirer

Benteke med enda en scoring da Villa endelig vant

Paul Lamberts lag tok sin første Premier League-seier siden 15. desember da West Ham ble slått på Villa Park.

Aston Villa-West Ham 2-1
Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Før søndagens kamp mot West Ham hadde ikke Aston Villa vunnet en Premier League-kamp siden borte mot Liverpool i desember, og laget har falt nærmere og nærmere bunnen av tabellen de siste ukene. Nettopp derfor var hjemmeoppgjøret mot London-laget søndag av monumental viktighet for Paul Lamberts lag, og da de trengte tre poeng som mest fikk de dem også.

Christian Benteke satte inn 1-0 fra straffemerket drøye kvarteret før slutt da han scoret for fjerde kamp på rad, før Charles N'Zogbia doblet med et nydelig frispark like etterpå. Et selvmål fra Ashley Westwood sørget for enorm spenning i sluttminuttene, men til tross for store sjanser red Villa stormen av.

– Det er noe med den heroiske kjempingen til Aston Villa, og det ville vært ekstremt typisk om West Ham hadde scoret på slutten. Da ville de rykket ned, men nå har de en sjanse, sa Erik Thorstvedt.

Villa er nå over nedrykksstreken, ettersom resultatene i de andre kampene gikk deres vei i lørdagens kamper.

– En utrolig viktig trepoenger. Det var ingen god fotballkamp, men litt kvalitet fra Charles N'Zogbia blir matchavgjørende i dette oppgjøret her, sa Claus Lundekvam.

Har du spillere fra Villa på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Utrolig Weimann-bom i åpningsminuttene
Allerede to minutter ut i oppgjøret trodde alle på Villa Park at hjemmelaget skulle få drømmestarten. Christian Benteke forsøkte seg fra langt hold, og Jussi Jääskelainen fomlet ballen rett i beina på Bentekes angrepspartner Andreas Weimann. Østerrikeren skulle bare bredside ballen i nettet, men utrolig nok misset han og satte ballen utenfor den lengste stolpen.

WeimannMissWeb
WeimannMissWeb

Les også: Her er Weimanns utrolige bom

Det var en fartsfylt åpning på Villa Park, og i en av mange tøffe dueller skallet Villas Nathan Baker og West Hams Andry Carroll sammen. Førstnevnte kom verst ut av det, ettersom blodet fosset fra hodet hans, men tøffingen kom seg på beina igjen og spilte videre.

På tennene løs
Like etter halvspilt omgang oppstod det nok en tøff duell, da James Tomkins havnet på etterskudd og la Fabian Delph i bakken. Delphs støvel traff deretter Tomkins i ansiktet, og det så ut til at en av tennene til West Ham-forsvareren ble slått inn. Det var dog ikke noe mer enn Tomkins tålte, og etter litt behandlingstid kunne også han fortsette.

De store sjansene uteble, men snaue ti minutter før pause var West Ham meget nære. Et innlegg fra høyresiden holdt på å finne veien til Joe Cole, men en våken Ciaran Clark fikk strekt ut foten og såvidt avverget med en takling inn til egen keeper.

Artikkelen fortsetter under bildet!

OBrienBaker
OBrienBaker

Hjemmelaget skapte dog ingenting utenom Weimanns sjanse i åpningsminuttene, og etter at lagene hadde gått til pause på stillingen 0-0 var TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt nådeløs mot Paul Lamberts mannskap.

– Jeg tror Sam Allardyce og West Ham er helt greit fornøyd med dette. Det er klar fremgang sammenlignet med hva de er vant til på bortebane, men for Villa? Det nytter ikke å sitte i garderoben nå og tenke at «dette fikser seg, vi har flere kamper». De har 45 minutter der de må gå ut der og skaffe seg tre poeng nå, ellers kan de bare glemme det. Det må de mobilisere, og det må de greie, sa Thorstvedt i studio i pausen.

2. omgang i samme spor
Heller ikke første halvdel av 2. omgang ble et fyrverkeri, men det som var av småfarligheter var det bortelaget som stod for. Både James Tomkins og Kevin Nolan fikk forsøk fra gode posisjoner blokkert.

På motsatt side av banen ble det først farlig etter 64 minutter, da Charles N'Zogbia ble spilt fint fri av Christian Benteke og forsøkte venstresleggen. Franskmannen traff dessverre for hjemmefansen litt skjevt, og dermed suste ballen utenfor Jussi Jääskelainens lengste stolpe.

Like etter var West Ham nærmere på motsatt halvdel. Andy Carroll banket til på halvvolley fra like utenfor femmeteren, men på streken stod Villa-innbytter Darren Bent og ble reddende engel da han reddet forsøket med en kjapp reaksjon.

Villa klarte ikke å skape de store sjansene, men snaue 20 minutter før slutt så det ut til at Christian Benteke hadde en kjempesjanse til å sette inn ledermålet. Dessverre for belgieren var han i offside da han fikk sjansen alene med keeper, men ettersom skuddet gikk utenfor var Villa-spissen kanskje glad for avvinkningen likevel.

BentekeFeirer
BentekeFeirer

Benteke fikset ledelse fra straffemerket
To minutter senere kom endelig Villa-forløsningen. Charles N'Zogbia ble lagt i bakken av Mark Noble innenfor 16-meteren, og fra straffemerket var Christian Benteke iskald. Belgieren så at Jääskelainen kastet seg til høyre, og trillet ballen lekkert i keepers venstre hjørne til en meget viktig 1-0-ledelse for hjemmelaget.

Dermed scoret Christian Benteke i sin fjerde Premier League-kamp på rad, noe som kun Dion Dublin og Gabriel Agbonlahor har gjort før ham i Premier League-historien.

N'Zogbia-perle doblet ledelsen
Tolv minutter før slutt kom Villas andre mål, og nok en gang var det en dødball som måtte til. Denne gangen var Charles N'Zogbia selv eksekutør, da han på lekkert vis brukte venstrefoten til å bøye ballen over muren og inn i det venstre hjørnet til Jääskelainen. Det var et riktig klassemål, og det første Premier League-målet til N'Zogbia for sesongen.

Kantspilleren kunne nok ikke valgt et bedre tidspunkt å endelig finne veien til nettmaskene på igjen. Villas siste trepoenger i Premier League kom 15. desember da Liverpool ble slått 3-1 på Anfield.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NzogbiaGoal
NzogbiaGoal

Selvmål skapte fornyet spenning
Det så ut til å gå veien for hjemmelaget, men tre minutter før slutt kom reduseringen som skapte fornyet frykt. Et innoverskrudd innlegg fra Joe Cole ble forsøkt stusset bort av Ashley Westwood, men midtbanespilleren forlenget kun ballen i en bue over egen keeper, og dermed var selvmål og West Ham-redusering til 1-2 et faktum.

Paul Lamberts uttrykk på sidelinjen sa det meste, for Villa-sjefen råder over et lag som før søndagens kamp har gitt fra seg 18 poeng fra ledende posisjon i Premier League, og blant fansen på Villa Park visste man at sluttminuttene kom til å bli ekstremt nervepirrende.

De fire overtidsminuttene føltes nok utrolig lange for alle med hjerte i Birmingham-klubben, og hver gang ballen nærmet seg boksen ble det bitt tenner til den store gullmedaljen på tribunen. Fire minutter på overtid kom også en enorm sjanse, da Kevin Nolan skjøt fra kloss hold, men Brad Guzan reddet med beina og håndterte også den påfølgende corneren.

Dermed vant endelig Aston Villa en fotballkamp igjen, tok tre enormt viktige poeng i bunnstriden og klatret over nedrykksstreken i Premier League.

Lagoppstillingene

Aston Villa (4-2-3-1): Brad Guzan - Matthew Lowton, Ron Vlaar, Ciaran Clark, Nathan Baker - Ashley Westwood, Fabian Delph, Andreas Weimann, Jordan Bowery, Charles N'Zogbia - Christian Benteke
Innbyttere: Shay Given, Joe Bennett, Barry Bannan, Darren Bent (for Bowery, 64.min), Brett Holman, Simon Dawkins (for Weimann, 64.min), Yacouba Sylla

West Ham (4-2-3-1): Jussi Jääskelainen - Joey O'Brien, Winston Reid, James Tomkins, Emanuel Pogatetz - Mark Noble, Mohamed Diamé - Joe Cole, Kevin Nolan, Matthew Taylor - Andy Carroll
Innbyttere: Raphael Spiegel, Guy Demel (for O'Brien, 24.min), Matthew Jarvis, Gary O'Neil, Carlton Cole (for Noble, 76.min), Ricardo Vaz Tê (for Taylor, 66.min), Marouane Chamakh