ATTRAKTIV GULLGUTT: Sponsorsjef og reklameguru Jacob Lund omtaler Aksel Lund Svindal som norsk idretts suverent mest attraktive sponsorobjekt.
ATTRAKTIV GULLGUTT: Sponsorsjef og reklameguru Jacob Lund omtaler Aksel Lund Svindal som norsk idretts suverent mest attraktive sponsorobjekt.

Sponsorsjef og reklameguru om Aksel Lund Svindal: – Superstjerne og sex-symbol

– Det finnes knapt en mannlig idrettsutøver med bredere og mer universell appell, sier Jacob Lund.

– Aksel Lund Svindal kan selge et hvilket som helst produkt hvor som helst i verden. Han er norsk idretts suverent mest attraktive sponsorobjekt. Han har en appell og en utstråling som gir bransjefolk vann i munnen.

Det konstaterer mannen som kan mer om idrett og sponsing enn noen annen her i landet. I en mannsalder har Jacob Lund (60) vært sponsorsjef i NKP, Vital og DnB. Hundrevis av millioner har jærbuen med base i Skien pløyd inn i norsk idrett - og fått tilfredse kunder tilbake.

– Utfor handler om å ta seg raskest mulig fra A til B. Ned stupbratte fjell på is- og snøunderlag. Det krever maskulint mot og dristighet i tillegg til ekstreme fysiske og psykiske kvaliteter. Aksel Lund Svindal driver en idrett alle mennesker forstår om det aldri har vært en snøfille i landet de bor i. Med utfor-gull i Østerrike bekrefter nordmannen sitt verdensomspennende macho-image. Han er matadoren og kvinnebedåreren med et flott utseende og et sympatisk, vinnende vesen. “Emil Hegle Svendsen for de spesielt interesserte”

Les også: Svindal historisk med gull i fire strake VM

Spøkefullt konstaterer Jacob Lund at Aksel Lund Svindal “kunne hatt hovedrollen i en pornofilm” – høy, mørk og velproporsjonert med skinnende hvite tenner.

– I tillegg utstråler han en dristighet, et mot og en fryktløshet som gjør ham uimotståelig. Det finnes knapt en mannlig idrettsutøver med bredere og mer universell appell.

– Hva med Emil Hegle Svendsen?

– Han har noen av de samme kvalitetene, men driver en langt mer ukjent idrett med en forsvinnende liten utbredelse. Skiskyting er for spesielt interesserte i deler av Norden og noen nasjoner i Øst- og Mellom-Europa. “Petter Northug jr. er mer klovn enn atlet”

– Petter Northug jr.?

– Å ligge bak en klynge utøvere på bortoverski for så å gå forbi på de siste meterne er ikke spesielt imponerende. Petter Northug jr. er mer klovn enn atlet og har begrenset appell på et ørlite nedslagsfelt. I USA og Japan blir han neppe gjenkjent av andre enn de ansatte ved Norges ambassade.

Les også: Aksel Lund Svindal inn til bronse i Schladming

Aksel Lund Svindal er til gjengjeld superkjendis og sex-symbol hvor som helst i verden.

– Men det at han har kjæreste legger kanskje en demper på hysteriet og særlig kvinners begeistring?

– Tvert imot. At Julia Mancuso er vakker, amerikansk og selv har suksess som alpinist, bekrefter bare inntrykket av Aksel Lund Svindal som en vinner og en ettertraktet mann. Og du får aldri kvinner til å slå seg til ro med at en mann er uoppnåelig. Mange av Beatles-medlemmene hadde jo kjærester og koner – uten at det la noen demper på hysteriet.