BarryOwnGoalWeb
BarryOwnGoalWeb
PuncheonBakfraWeb
PuncheonBakfraWeb
Vegard Forren (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Vegard Forren (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Barry-selvmål og Hart-tabbe da City dummet seg ut mot Southampton

Manchester Citys gulldrøm slår sprekker etter 1-3-tap på St. Mary's Stadium.

Southampton-Manchester City 3-1
Denne artikkelen oppdateres etter kampslutt!

Manchester City dro til borteoppgjøret mot bunnlaget Southampton i visshet om at kun tre poeng var godt nok om en skulle sette press på erkerivalen Manchester United som spiller mot Everton søndag. De tre poengene kunne Roberto Mancinis lag se langt etter.

En utrolig kamp inneholdt det aller meste, og etter at Jason Puncheon hadde satt inn 1-0 i åpningsminuttene sørget Steven Davis for 2-0 etter en keepertabbe av Joe Hart allerede halvveis i 1. omgang. Edin Dzeko reduserte før pause, men like etter hvilen scoret Gareth Barry et utrolig selvmål da han enkelt plasserte ballen i eget nett, og etter den scoringen kom de lyseblå aldri igjen.

HartTabbeToWeb
HartTabbeToWeb

Dermed er avstanden opp til ledende Manchester United fremdeles ni poeng for City, og nå har de sågar en kamp mer spilt enn sine rivaler.

– 9. februar kan nok være den datoen City-fansen må se tilbake på som den der de ga bort gullet til Manchester United. Det var en helsvart aften. Jeg tror kanskje det er noe av det svakeste jeg har sett av City de siste to sesongene, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre i studio etter kampslutt.

- Jeg skufffet over spillerne i dag. Nå blir det vanskelig å ta igjen United, sa Roberto mancini etter kampen.

TV 2 Play: Se Intervjuet med Mancini

Hva mener du om Citys prestasjon? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

– Hardt arbeid slår talent, hvis ikke talent jobber hardt. Hvis praten etter kamp dreier seg om du gav alt eller ikke, da er det noe gærent. Men når det er sagt, så ser vi kollektiv kollaps gang etter gang etter gang. Enkelte ganger er det helt flatt hos samtlige mann, og City hadde en sånn aften i dag, sa han.

For Southamptons del ble det tre viktige poeng i bunnstiden, i en kamp der Vegard Forren satt på benken i samtlige 90 minutter.

– Det er uvanlig å se rutinerte spillere som Joe Hart og Gareth Barry gjøre slike tabber i en og samme kamp, men jeg vil også rose Southampton som vinner denne kampen her helt fortjent. City mangler gløden og entusiasmen, det virker som om de har mistet troen og at luften har gått litt ut av dem, og det synes jeg preget dem hele kampen, sa Claus Lundekvam etter kampslutt.

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Puncheon sørget for drømmestart - og svarte med rompefeiring

PuncheonGoalWeb
PuncheonGoalWeb

Southampton fikk en drømmestart på oppgjøret i sin egen storstue. Jason Puncheon satte fart på høyresiden, og fant Jay Rodriguez med en flott stikker. Spissens førstetpuch var litt for dårlig, og dermed ble avslutningen fra god posisjon avverget. Returballen falt dog til Puncheon, som på iskaldt vis trillet 1-0 i det tommet nettet bak en utspilt Joe Hart.

Puncheon, som for noen uker tilbake havnet i fokus da han måtte forlate banen i noen minutter under oppgjøret mot Everton, feiret scoringen ved å late som om han tørket seg i baken ved cornerflagget i noe som må kunne sies å være en selvironisk gest.

Les også: Her blir Southampton-spilleren «mobbet» av sine egne

PuncheonBakfraWeb
PuncheonBakfraWeb

City lot seg ikke stresse av baklengsmålet, men til tross for et spillemessig overtak kom ikke de lyseblå til noen sjanser i første halvdel av 1. omgang på sørkysten.

Utrolig Hart-tabbe gav ny Saints-scoring
Halvveis i omgangen skulle det likevel komme en scoring, men nok en gang var det Southampton som fikk den. Rickie Lambert dro av Gaël Clichy og skjøt med venstrefoten fra høyre i banen, og det som så ut til å være en enkel ball å håndtere for Joe Hart ble i stedet en utrolig tabbe ettersom landslagsmålvakten slapp den mellom beina på håpløst vis.

Bakom ventet Steve Davis, som stakk fram en fot og tuppet 2-0 i nettet bak en flau City-målvakt. Dette var Davis' andre scoring for sesongen. Også den første kom mot Manchester City, i sesongens første seriekamp som endte med 3-2 til de lyseblå etter et sterkt comeback i 2. omgang. Flere på St. Mary's satt nok med den tanken i bakhodet også ved denne Davis-scoringen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

HartTabbeWeb
HartTabbeWeb

Etter drøye halvtimen ropte St. Mary's-publikummet på straffespark da Morgan Schneiderlin gikk i bakken i duell med Pablo Zabaleta, men dommer Martin Atkinson lot seg ikke overbevise og beholdt fløyten i lommen. Minuttet etter var publikum høylydte igjen, denne gangen på grunn av en stor sjanse, da Jay Rodriguez leverte et farlig skudd mot den lengste stolpen som snek seg like utenfor. City var virkelig på gyngende grunn i denne perioden av kampen.

Åtte minutter før pause var Saints nære på igjen, da Nathaniel Clyne tok med seg ballen framover i banen og klinket til fra sin posisjon på høyrebacken. Dessverre for ham og hjemmelaget traff skuddet en City-forsvarer og føk ut til hjørnespark.

Dzeko reduserte
Minuttet etter kom dog scoringen City så sårt trengte, og det etter at hjemmelaget hadde hjørnespark. En litt for fancy variant der det ble forsøkt å sette opp en spiller på hel volley ble brutt, og City kontret i stor stil. Pablo Zabaleta kom til innlegg fra høyresiden og slo inn foran mål, der Edin Dzeko ventet med en form for liggende brassespark som satte Artur Boruc fullstendig ut av spill.

Dermed satte Dzeko inn sin tolvte Premier League-scoring for sesongen, og City var med igjen i kampen før pause.

DzekoGoalSaintsWeb
DzekoGoalSaintsWeb

På overtid av omgangen fikk Southampton enda en sjanse, da Steve Davis' overlegg fant Morgan Schneiderlin på bakerste stolpe, men ettersom franskmannen ikke er noen Marco van Basten endte forsøket i nettveggen til side for Joe Hart.

På motsatt side var David Silva nære, da hans skudd fra kloss hold ble parert av Artur Boruc, før Southampton for andre gang i omgangen ropte på straffespark da Yaya Touré løp ned Jay Rodriguez ved dødlinjen. Dommer Atkinson nøyet seg dog med hjørnespark, og ble buet ut av hjemmefansen da han sekunder senere signaliserte for pause med sitt siste fløytestøt før hvilen.

– Jeg mener det er straffespark. Yaya Touré er på etterskudd. Det er villmannsgreier, han er ikke i nærheten av å treffe ballen og får ham ut av balanse, så da mener jeg det er straffespark, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio i pausen.

StraffeEllerWeb
StraffeEllerWeb

– Touré legger seg helt tydelig inn der. Jeg synes det er klinkende klart. I og med at det er klar kontakt der så må det være straffespark i mine øyne, sa Claus Lundekvam.

Aleksander Schau var enig i at det burde vært straffespark og mente at en så god spiller som Yaya Touré burde gjort det mye bedre i denne situasjonen.

– Det er estetisk veldig stygt å se på. Det er som å se et TV-program som er dårlig at du ikke forstår det, sa han.

Utrolig selvmål ga Saints 3-1 etter hvilen
Southampton lot seg ikke knekke av dommerens avgjørelse, og to minutter ut i 2. omgang var Jason Puncheon nære på å sette sitt andre da han ble servert av Rickie Lambert og banket til fra rundt 16-meteren. Skuddet fra kantspilleren var hardt, men ikke presist nok og forsvant godt over målet til Joe Hart.

Minuttet etter kom likevel 3-1-målet. Lambert tok seg nok en gang ned langs venstresiden og la inn, men denne gangen fant han ingen medspillere. Det gjorde dog ingenting, for så lenge Gareth Barry mistet fullstendig hodet ble det likevel scoring. Midtbanespilleren satte ballen i eget nett med det som så ut til å skulle være et tilbakespill til keeper, men i stedet ble et kontrollert innsidespark rett i langhjørnet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BarryOwnGoalToWeb
BarryOwnGoalToWeb

Boruc bevarte ledelsen
City hadde en stor oppgave foran seg, men ti minutter ut i omgangen var Sergio Agüero svært nære å sette inn en hurtig redusering. Argentineren dro seg løs og avsluttet mot det lengste hjørnet, der Artur Boruc måtte levere en redning fra øverste hylle for å holde sitt lag to mål foran.

De neste ti minuttene forløp uten at noen av lagene klarte å skape noen store sjanser, men både City-innbytter James Milner og Southamptons Morgan Schneiderlin leverte langskudd som med litt heldigere skjebner kunne ført til scoring for sine respektive lag.

Kvarteret før slutt måtte Boruc nok en gang vise keeperspill av høy klasse da Aleksandar Kolarov tok seg rundt på venstrekanten og la et knallhardt innlegg, men ettersom polakken viste mot og handlekraft fikk han til slutt kastet seg over ballen og avverget faren.

Nærmere kom ikke City, og dermed endte det 3-1 til hjemmelaget, som dermed tok seg forbi Newcastle og opp på 15. plass på Premier League-tabellen. Det takket være Mauricio Pochettinos første seier som Southampton-manager.

Lagoppstillingene

Les også: Forren i Southampton-troppen: – Jeg har gitt beskjed om at jeg vil være med og bidra

Southampton: Artur Boruc, Nathaniel Clyne, Maya Yoshida, Jos Hooiveld, Daniel Fox, Steve Davis, Morgan Schneiderlin, Jack Cork, Jason Puncheon, Rickie Lambert, Jay Rodriguez
Innbyttere: Kelvin Davis, Vegard Forren, James Ward-Prowse (for Davis 80.min), Tadanari Lee, Adam Lallana (for Puncheon, 61.min), Frazer Richardson (for Fox, 71.min), Richard Chaplow

Manchester City: Joe Hart - Pablo Zabaleta, Javi Garcia, Joleon Lescott, Gaël Clichy - Yaya Touré, Gareth Barry - Samir Nasri, David Silva, Sergio Agüero - Edin Dzeko
Innbyttere: Costel Pantilimon, Kolo Toure, Aleksandar Kolarov (for Lescott, 66.min), Maicon (for Silva, 73.min), Jack Rodwell, Scott Sinclair, James Milner (for Nasri, 56.min)