Torstein Horgmo (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Torstein Horgmo (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Prøve-OL i slopestyle avlyst

– Aner ikke om russerne har tråkkemaskiner en gang.

Denne helgen skulle snowboarderne teste den nye slopestyle-løypa i OL-byen, men arrangørene i Sotsji har avlyst testingen av den eneste nye grenen i de olympiske lekene.

Dermed blir utøverne helt uvitende om hva som venter dem i Russland om ett år.

– Jeg håper at de klarer å få det til, men vi vet jo ikke hva russerne har planlagt eller om de har tråkkemaskiner en gang. Det hadde jo vært gøy å se om de faktisk klarer å bygge en slopestyleløype, så vi er litt forberedt på hva som kommer, sier Torstein Horgmo.

– Veldig kjedelig
Landslagstrener Per Iver Grimsrud legger ikke skjul på at de nå stiller mer uforbredt til OL.

– Det er veldig kjedelig. Vi var veldig spent på hvordan løypa ville bli, og særlig de store hoppene, så vi kunne begynt å trene litt på det til neste år. Men nå blir det jo veldig åpent for alle, sier Grimsrud.

Les også: 365 dager til Sotsji – Slik blir OL på TV 2

Han håper likevel løypa kommer i stand i god tid før mesterskapet.

– Jeg håper de bygger den løypa ganske tidlig, så noen får gitt gode tilbakemeldinger før vi kommer neste år, understreker Grimsrud.

Håper på X Games standard
For både treneren og kjørerne håper arrangørene retter et blikk mot standarden i X Games.

– Vi kommer jo nesten rett fra X Games alle sammen, der vi har kjørt verdens beste løype. Så vi har jo store forhåpninger om at de klarer å bygge noe som er ganske likt, sier Horgmo, og får støtte av Ståle Sandbech.

– Du forventer jo en viss standard når det er snakk om et OL, og blir det bra løyper blir det bra kjøring. Men vi kjører jo mange forskjellige løyper med forskjellige hopp hele tiden, så vi skal nok være forberedt til neste år. Vi må bare komme med innspill etter de andre konkurransene til FIS, sier Rykkin-gutten.

Les også: Mistet hjemmet sitt til OL-bygging
Les også: Torstein Horgmo tildelt slopestyle-seieren i Laax

Har ikke fått tilbake penger
Ifølge landslagsledelsen er det også store utgifter inne i bildet.

– Vi skulle ha med oss et større apparat enn vanlig for å teste alt rundt mesterskapet. Så alt i alt har vi gått i minus på boutgifter og flybilletter på nærmere 15 personer, inklusiv ressurspersoner fra Olympiatoppen. Det er betydelige kostnader for forbundet, sier kommunikasjonssjef Trude Alnæs.