vertigobjørn
vertigobjørn
Artistic Ås (Foto: Hesteguiden.com)
Artistic Ås (Foto: Hesteguiden.com)
Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Opening Day
Opening Day

V75 Leangen: Hvor smeller det?

Som alltid fin V75-meny fra Leangen. Mange av favorittene er lovlig tunge og noen av løpene kan bli fallgruver for mange spillere. V75-5 og V75-6 er to kandidater for slikt.

Anders Mikkelborgs V75-forslag:

Noen luringer og andre v/Morten Rustad:

V75-1: 1 LIVI GOAL holdt fint fra dødens sist, spurtslo 2 SUPERATRIX (9%) etter perfekt opplegg fra lederrygg gangen før. Tar teten, men har ikke alltid bydd like bra til fra den posisjonen. Ryggløp er alltid en viss sjanseseilas. 40% er for drøyt. Se opp for 7 PRINCESS BEAT (14%), som hadde kjempet med 12 MIRAFLORES (8%) om seieren sist uten galopp i siste sving. Satt fast for lenge gangen før og har vist fin stigning i løpene i Norge. Ellers er dette et jevnt løp der mange kan slå til om de heteste svikter.

V75-2: 1 ALSAKER FAKS (48%) gjennomførte sprintløpet feilfritt sist og vant greit med noen lengder. Er best på kapasitet, men kan fort bli overflydd med noen startraske som for eksempel 5 IVERS (1%) i første rekke, og galoppen ligger alltid på lur. Se opp for 4 PONDUS (30%), som var tilbake med fynd og klem etter pause sist; bedre enn noensinne. Favoritten skal ikke rote for mye før Pondus stikker av med seieren. 3 GYLLSTJERN har et fint løp bortsett fra favorittene, og kan ha litt skrellverdi på 2%.

V75-3: 10 RAMOS BOY (37%) travet solid også sist, som alltid seiersaktuell uten galopp selv om han stadig møter bedre hester på sin klatring i grunnlaget. 4 PAVIE VANG (31%) er tetaktuell om han kommer seg feilfritt av gårde fra trangt spor. Holdt fint etter å ha fått en trykk sist, og vant V75 fra front sist han gjestet Leangen. Overbeviste ikke; 7 FEDERER (9%) gikk et klart bedre løp etter galopp mot første sving og skal passes her med ny kusk. Variable 1 CALLISTO (4%) er tilbake etter pause og er mer enn god nok i denne klassen på sitt beste. Klar fordel med denne kusken.

V75-4: 12 PRINS TOM (55%) beseiret Nordlirappen nest sist, og feide rundt konkurrentene sist. Har et billig løp og gode muligheter selv fra dette sporet. Åpent bak, farligst kan 1 ENGAS ODIN (6%) bli, selv om han fra tet ble utklasset av favoritten sist. Det var første start på over tre måneder, og hesten har faktisk toppnivå som rekker. Skal for første gang i karrieren bli kjørt av en annen kusk enn treneren, noe som også bør ha en positiv effekt. Variable 8 STORM ODD (4%) galopperte i angrep i hardt lag i V75 12/1, starter på sprint for første gang – spennende for en vanligvis rask hest. Ellers er det mange gode med; 3 BJØRKEKVIKK (3%) knallgod bak Prins Tom sist etter fjerdespor i første sving og tredjespor resten.

V75-5: 12 SEABORN SIMONA (41%) har vært god, men tillegg og volte er noe annet – hoppa galopperte direkte tredje sist og er ikke alltid like stø med denne startmetoden. Er stor favoritt, så det kan være lønnsomt å bruke en del kryss her. 2 CREEK’S STAR (12%) og 5 WHIP’ERT (10%) står 20m bedre till enn sist de møtte Seaborn Simona. 14 SUPER BLUFF (8%) var bare en lengde bak Seaborn Simona i V75 sist tross reise utvendig – obs. Mange som kan slå til om favoritten først er borte. 9 VIKING SPIRIT (3%) hadde faktisk litt trafikkproblemer innvendig i steinhardt lag sist, og skal passes her.

V75-6: Eliteløpet for kaldblods er som vanlig en meget skummel affære, der det kan dukke opp noe høyst uventet. 7 JOKER ELDEN (31%) firet fra tet i Laumb, og overbeviste ikke der, og det gjorde heller ikke 13 MOE BRAGE (11%) og 14 ÅSAJERVEN (26%) på Biri sist. Svenske 8 HØSTBO FREDRIK (8%) har ikke startet siden 15/12, men er god nok om formen er på plass. 12 WIK STJERNEN (7%) kjørte seg fast i Laumb, mens 11 NORHEIM FAKSEN (5%) kom godt tilbake etter hindring og galopp der.

V75-7: 4 HITCHCOCK (63%) avsluttet bra sist, men ble aldri gitt noen muligheter fra sin posisjon sist innvendig. Har tapt for elitehester som Acolyte Hanover, Winmecredit og Photo Bear i startene forut og har et riktig løp her. Kan risikere å havne i dødens på startraske 6 BOREAS (17%), noe som i så fall åpner løpet. Boreas har sjansen, men presterte noe svakere enn mange av disse nest sist, og virker ikke helt i samme superform som tidligere i vinter. Flere skrellbud også her. 8 LUCKY CARPENTER (3%) satt stengt på Bjerke sist, og er aldri helt ufarlig om han får smygløpet sitt. 10 PINBALL WIZARD leter litt etter formen, men er en hest som ikke hører hjemme på 1% i løp som dette.