Alan Pardew, Newcastle (Foto: Scott Heppell/Ap)
Alan Pardew, Newcastle (Foto: Scott Heppell/Ap)

Alan Pardew til TV 2: – Kona mi er svensk, så jeg vet hvor vanskelig det er å lære et nytt språk

Newcastle-manageren avfeier at det er et problem med 15 fransktalende spillere i klubben, men hyller at James Perch og Steven Taylor har kjøpt seg CDer med franskkurs til å ha i bilen.

Newcastle (TV 2 Sporten): Etter en drømmesesong som ble kronet med en flott femteplass i fjor, ble det stilt store forventninger til årets Newcastle-mannskap.

I høst gikk det meste derimot på tverke. Skader og formsvikt gjorde at laget befant seg dypt plantet i bunnstriden etter skrekkelige to seire, to uavgjort og ti tap fra starten av november til midten av januar.

Fransk innkjøpsbonanza
Det gjorde at manager Alan Pardew tok grep, og i løpet av overgangsvinduet hentet han inn hele fem spillere fra Ligue 1 i Frankrike.

Mathieu Debuchy (Lille), Yoan Gouffran (Bordeaux), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier), Massadjo Haidara (Nancy) og Moussa Sissoko (Toulouse) ble alle kjøpt inn i løpet av noen hektiske uker, og resultatene har ikke latt vente på seg.

Les også: Syndebukken på vei bort fra Arsenal
Les også: Ferguson får svi for dommerslakt

2-1 borte mot Aston Villa og 3-2 hjemme mot Chelsea er beholdningen etter at alle forsterkningnene kom på plass. Særlig Sissoko har gjort seg bemerket med to avgjørende scoringer som snudde oppgjøret mot Chelsea, samt en målgivende pasning på Villa Park.

Fremmedspråk dominerer garderoben
Nå har Pardew 15 fransktalende spillere i sin tropp, men på pressekonferansen før lørdagens møte med Tottenham avviser han at det er et problem med så mange spillere som ikke snakker engelsk.

– Jeg tror ikke det er et problem. Fotballens budskap kan være klart og konsist, og det gjelder å formidle det. Vi gjør mye videoanalyse her og noen bilder sier mye mer enn ord, sier Pardew.

Se pressekonferansen med Alan Pardew i videovinduet øverst på siden.

På spørsmål fra TV 2 Sporten om han selv har plukket opp noe fransk, vil ikke manageren gi vekk for mye.

– Ja, litt, men det får du meg ikke til å snakke her, svarer Pardew til latter fra pressekorpset.

Franskkurs i bilen
Den franske dominansen gjør at blant andre Steven Taylor har sagt at han lærer seg fransk i bilen til og fra trening. Det er en holdning Pardew kan like.

– Ja, jeg hører at James Perch også sier at han har kjøpt seg CDer og slikt. Det er fint, det er bra for alle å utvikle seg og det å lære et nytt språk er et stort steg.

– Kona mi er svensk, så jeg vet hvor vanskelig det kan være å lære seg et nytt språk. Jeg forstår henne fra tid til annen, smiler engelskmannen.

Les også: Her er de magiske Premier League-avslutningene som levner Manchester City håp

– Gitt byen en fransk aksent
Mark Douglas følger Newcastle meget tett for lokalavisa The Journal. Han tror de nye signeringene vil bidra til å løfte laget opp av nedrykkssumpa.

– Men ikke fordi de er franske nødvendigvis, men fordi de er gode spillere. Newcastle har en kjerne på 12-13 veldig gode spillere, men i høst har seks-sju av dem vært skadet. Da har det rett og slett ikke vært mange nok gode spillere, men det har Pardew nå bragt inn, sier han til TV 2 Sporten.

Se intervjuet med Mark Douglas under:

697312

Manageren skal i følge klubbens pressesjef være smålei spørsmål om den franske revolusjon i nord, men Douglas mener Pardew ikke kan komme fra hvordan det har hatt en positiv effekt på resultatene.

– Han kan ikke ignorere den enorme påvirkningen de har hatt. Siden de fire siste ble klare etter Debuchy har laget vunnet to kamper på rad.

– Hele byen, klubben, fansen har tatt inn de franske spillerne med åpne armer, det har gitt hele Newcastle en fransk aksent virker det som og klubben rir på en fransk medgangsbølge nå, mener han.

Lørdag skal Newcastle ut i nok en tøff test; borte mot godtgående Tottenham på White Harte Lane.