Riis (Foto: LUK BENIES/Afp)
Riis (Foto: LUK BENIES/Afp)

Bjarne Riis' sønn: – Selvfølgelig påvirker det meg

Presset som bygger seg opp mot Riis påvirker også de andre familiemedlemmene.

Den siste tidens dopingavsløringer har fått det til å til snøre seg til rundt Bjarne Riis. Nå innrømmer også hans sønn Thomas Riis at han påvirkes av det stadig økende presset på faren.

– Selvfølgelig påvirker det meg. Jeg ønsker bare at han får orden på ting. Jeg hjelper dersom jeg kan, men det er flere ting som er vanskelige å forholde seg til, sier han til tv2.dk.

Les også: Dansk sykkeltopp: – Bjarne Riis har brukt opp sin løgnkvote

Riis junior forteller at han velger å støtte sin far.

– Jeg hjelper ham med det jeg kan som hans sønn. Vi må ta tiden til hjelp, men til syvende og sist så er det han som må ta avgjørelsen om hva han skal gjøre og ikke. Jeg støtter ham egentlig bare på familiefronten, sier han.

Thomas Riis er selv aktiv syklist, og dersom faren ønsker å støtte sin sønn på landeveien så må han nok tåle å måtte svare på flere spørsmål om dopingryktene. Sønnen mener likevel at hans far kan ta turen for å se ham sykle.

– Jeg tenker bare på ham som min far, og jeg tar ikke stilling til hva som passer for ham i forhold til oppmerksomhet fra pressen. Dersom han vil komme og se på meg så er det ikke noe som skal stå i veien for det. Jeg spekulerer ikke i min fars situasjon. Det skal ikke påvirke hans forhold til meg, avslutter Riis junior.

Bjarne Riis, som i 2007 innrømmet doping, er fortsatt aktiv som sportssjef i sykkelsporten. Etter at Lance Armstrong stilte opp hos Oprah Winfrey og snakket ut om sin dopingmisbruk har flere rettet øynene videre mot Tour de France-vinneren fra 1996. Tyler Hamilton har i sin bok «The Secret Race» skrevet at Riis visste om at han benyttet seg av doping i sin tid under danskens ledelse i det tidligere profflaget Team CSC.

Hamilton (Foto: Bebeto Matthews/Ap)
Hamilton (Foto: Bebeto Matthews/Ap)