PÅ ANTIBIOTIKAKUR: Magnus Moan har blitt syk, to uker før VM i Val di Fiemme. Men trønderen er ikke bekymret før det braker løs i Italia. (Foto: Bendiksby, Terje)
PÅ ANTIBIOTIKAKUR: Magnus Moan har blitt syk, to uker før VM i Val di Fiemme. Men trønderen er ikke bekymret før det braker løs i Italia. (Foto: Bendiksby, Terje)

Moan på antibiotikakur to uker før VM: – Har stålkontroll på det jeg driver med

Kobinertløper Magnus Moan tar sykdommen med knusende ro.

To uker før ski-VM av stabelen i Val di Fiemme har kobinertløper Magnus Moan fått påvist en infeksjon i halsen. 29-åringen har nå blitt satt på en antibiotikakur for å få bukt med problemene før det forestående mesterskapet i Italia.

– Jeg var ganske sliten etter Klingenthal, derfor stod jeg over Sotsji. Så ble jeg syk på tirsdag, men jeg har ikke hatt kroppsvondt. Det er et vanlig virus som gir forkjølelse, sier Moan til tv2.no.

– Veldig avslappet
Moan har trent godt denne uken, men da han igjen kjente seg dårlig på torsdag måtte han gjøre noe.

– Jeg hadde håpet at det skulle bli gradvis bedre, men i dag var jeg dårligere og kjente press i brystet. Prøvene jeg tok i nese og halst var positive, så jeg startet på en antibiotikakur i dag for å være hundre prosent sikker på å knekke sykdommen. Jeg går på denne kuren i fem dager i første omgang, så tar vi nye prøver etter det, sier Moan.

Les også: Magnus Moan: - Blir forbannet når noen takler meg i løypa

Selv om sykdom ikke er gunstig med VM to uker unna, er ikke trønderen videre bekymret for det som skal skje i Val di Fiemme. For 29-åringen har trent bra den siste tiden, men ikke fått gjennomført alle hardøktene som han skulle ønsket.

– Jeg er fortsatt veldig avslappet og har stålkontroll på det jeg driver med. Jeg vet at jobben jeg har lagt ned denne sesongen har vært på et veldig høyt nivå. Å være småsyk har overhodet ingenting å si. Det som er bra er at det ble oppdaget tidlig, sier Moan.

VANT SESONGÅPNINGEN: Magnus Moan vant begge løpene under verdenscupåpningen på Lillehammer. (Foto: Solum, Stian Lysberg)
VANT SESONGÅPNINGEN: Magnus Moan vant begge løpene under verdenscupåpningen på Lillehammer. (Foto: Solum, Stian Lysberg)

– Vært syk før hvert eneste mesterskap
Moan står kun med ett gull i VM-sammenheng, det kom i lagkonkurransen under mesterskapet i Oberstdorf i 2005. Etter det har det blitt to sølvmedaljer og fire bronsemedaljer I VM. Ser en bort fra et skuffende OL i Vancover, sier Moan at han har vært syk foran hvert eneste mesterskap de siste årene.

– Jeg har hatt mye sykdom. Jeg tenkte på det her om dagen, bortsett fra OL i 2010 så har jeg vært syk av et eller annet slag. De andre gangene har jeg vært litt stresset over det, underbevisstheten min har fått meg til å tenke at jobben jeg har lagt ned ikke har vært god nok. Nå har jeg fått vist hva jeg er god for, da er jeg en vanskelig mann å slå. Den formen mister en ikke over natta, sier Moan.

Les også: Rasende Moan disket for hoppdress i feil størrelse

Moan håper han klarer å finne tilbake til formen som ga to verdenscupseire under sesongåpningen på Lillehammer. For 29-åringen er klar på at han drar til Val di Fiemme for å jakte medaljer,

– Det er ingen tvil om at jeg ikke reiser til VM for å være listefyll. Jeg vet at jeg er god nok til å komme på pallen på en god dag, og det er målet. Men jeg må opp på nivået jeg viste i Lillehammer, sier Moan.