Dæhli (Foto: Eriksen, Per Åge/NTB scanpix)
Dæhli (Foto: Eriksen, Per Åge/NTB scanpix)

Mats Møller Dæhli (17) debuterer på U23-landslaget: – Står ikke tilbake for noen

Redaktøren i Uniteds supporterklubb tror unggutten vil overraske positivt på det norske U23-landslaget, men garanterer ikke at vi får se ham på Uniteds førstelag.

Norge U21 - Russland U21 på TV 2 Sport Xtra og TV 2 Sumo kl. 19.00

Mats Møller Dæhlie pådro seg sitt andre gule kort for U19-landslaget i turneringen på La Manga, og gjorde seg dermed uaktuelt for neste kamp mot Portugal som spilles fredag.

Dermed åpnet det seg en mulighet for at gutten, som av noen blir beskrevet som Norges aller største fotballtalent, får muligheten til å debutere for det norske U23-landslaget.

Spilleren har også gjort sine saker meget bra etter han kom til Manchester United og ble i 2012 flyttet fra klubbens G18-lag og opp til reservelaget. Nå kan unggutten ta enda et stort steg i sin meget lovende karriere.

Les også:Norge med grei U21-trekning
Les også:Skullerud: – Viktig at Dæhli får fred og ro

– Tror ikke han ligger bak ferdighetsmessig
Redaktør for United.no Dag Langerød har selv intervjuet Dæhli og har sett spilleren i aksjon for Uniteds reservelag ved flere anledninger. Han er ikke i tvil om at han vil takle steget opp på U23-landslaget.

– Utifra det jeg har sett av norsk fotball så kan jeg ikke forstå at han skal stå tilbake ferdighetsmessig i forhold til de andre spillerne. Jeg tror han fort kan overraske positivt. Det eneste han kan ligge litt bak på, er fysikken. Jeg skulle gjerne sett at han var noen centimeter høyere og noen kilo tyngre. I tillegg kommer han inn i en ny spillergruppe, og det kan prege han. Men spiller han dårlig i kveld, så har det ikke noe å si. Jeg tror både Norge og United er trygge på talentet som bor i den gutten, sier han.

Han er smart og kan snakke for seg. En ordentlig gutt som har det mentale på plass.

– Langt unna Uniteds førstelag
Langerød er full i lovord om gutten, men vil likevel ikke garantere at Dæhli en dag spiller på Manchester Uniteds førstelag.

– Dette er en fyr som er utrolig oppegående i huet. Han er smart og kan snakke for seg. En ordentlig gutt som har det mentale på plass, sier han, men minner om at konkurransen i United er stor.

– Han ble kåret til årets juniortalent i United, noe som snakker for seg selv. Men han har fortsatt mange foran seg i køen. Jeg er sikker på at han får en lang og fin fotballkarriere. Men om det blir i Manchester United, Wolverhampton, Molde eller Vålerenga er helt umulig å si.

Dag Langerød
Dag Langerød

Han minner om at flere av Uniteds sentrale midtbanespillere i dag er i begynnelsen av tjue-årene, og derfor vil være i sin beste alder på den tiden Dæhlie eventuelt vil slå gjennom.

– For øyeblikket er han langt unna Uniteds førstelag. Om han skulle slå gjennom så tror jeg ikke det vil skje før rundt 2015-16-sesongen, sier han.

Også Molde-spilleren Ivar Erlien Furu (18) får vise seg frem for landslagssjef Tor Ole Skullerud i kveld. Også han har spilt begge kampene til Norges G19-lag denne uken, og blir nå hentet opp for å være backup for en skadet Jonatan Tollås Nation.