USIKKER: Lars Sivertsen er usikker på om Neymar blir så god som mange vil ha det til.
USIKKER: Lars Sivertsen er usikker på om Neymar blir så god som mange vil ha det til.

Neymar «avkledd» mot England: – Kanskje vil det vise seg at han er kjempeoppskrytt

Brasils store stjerneskudd Neymar fikk lite til å stemme mot England. Lars Sivertsen er ikke overrasket.

Se Neymars kjempemiss mot England i videovinduet øverst!

Santos-stjernen Neymar blir sett på som et av Brasils største talenter på lang tid og hele nasjonen satser på at angriperen skal sikre nasjonen VM-gull på hjemmebane i 2014.

Men i onsdagens privatlandskamp mot England fikk Neymar lite til å stemme. Engelske aviser mener det brasilianske stjerneskuddet ble fullstendig avkledd i 1-2-nederlaget på Wembley og setter spørsmålstegn ved om Neymar virkelig er så god som alle vil ha det til.

LES OGSÅ: Hodgson hyller ungguttene: – Nå ser de at de er gode nok

TV 2 Sportens London-baserte reporter og blogger Lars Sivertsen var selv tilstede på Wembley og fulgte Neymar på nært hold.

– I Brasil er Neymar kjent for å legge seg i duellene og får veldig raskt frispark. Det har han også fått kritikk for i Brasil. Men i internasjonal fotball og landslagsfotball spesielt er det ikke slik at han får frispark i hver duell

Forstår kritikken
Han skjønner godt at engelskmennenes kritikk mot 21-åringen.

– Ser du på teknikken og kroppsbeherskelsen til Neymar så er det ikke noen tvil om at han er et kjempetalent. Men han spiller til daglig i Brasil og er vant til å møte forsvarsspillere som holder et mye lavere nivå enn de europeiske, oppsummerer Sivertsen, før han fortsetter:

– Mot England møtte han forsvarsspillere som Cahill og Smalling som var raskt i kroppen på ham slik at han ikke fikk til sitt kjente førstetouch. Det gjorde det vanskelig for ham, sier han.

Sivertsen tror Neymar også ble overrasket over å ikke få like mange frispark som han pleier å skaffe laget sitt i den brasilianske serien.

– I Brasil er Neymar kjent for å legge seg i duellene og får veldig raskt frispark. Det har han også fått kritikk for i Brasil. Men i internasjonal fotball og landslagsfotball spesielt er det ikke slik at han får frispark i nær hver duell, som han har for vane å skaffe seg i den brasilianske serien, poengterer TV 2-bloggeren.

Se video: Wembley hyllet Ronaldinho og Gerrard for 100 landskamper

AVKLEDD: Engelske aviser mener Neymar ble avkledd mot England. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
AVKLEDD: Engelske aviser mener Neymar ble avkledd mot England. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

– Så forvirret ut
I perioder under landskampen mot England syntes Sivertsen at Neymar så direkte forvirret ut.

– Han prøvde et par finter underveis i én-mot-én-situasjoner, men det leste de engelske forsvarsspillerne og da synes jeg nesten Neymar så forvirret ut. Det er nok også noe han ikke er vant med, sier han.

– Er Neymar en «hypet» spiller?

– Det kan jo hende, men samtidig så er jo det fremdeles litt tidlig å si. Han har åpenbart kvaliteter på det høyeste nivået, men jeg tror det er vanskelig for ham å spille mot europeiske forsvar som er sterke kollektiv, svarer Sivertsen, og legger til:

– I klubb-VM i fjor så utrettet han ingenting i kampen mot Barcelona. På forhånd var det snakk om en duell mellom ham og Messi, men Neymar ble blåst av banen i forhold til Messi. Han lykkes ikke å gjøre noen ting som helst mot det intense og aggressive presset som Barcelona-spillerne møtte ham med, konkluderer han.

Les også: Gerrard tror Wilshere kan bli verdens beste fotballspiller

FULL KONTROLL: Ashley Cole og Wayne Rooney hadde full kontroll på Neymar i landskampen mot Brasil. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
FULL KONTROLL: Ashley Cole og Wayne Rooney hadde full kontroll på Neymar i landskampen mot Brasil. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

– Bør komme seg til Europa
Neymar er i lang tid blitt koblet til store europeiske klubber som Barcelona, Real Madrid, Chelsea og Bayern München – for å nevne noen.

Sivertsen er av den oppfatning at 21-åringen bør komme seg til Europa raskest mulig for å utvikle seg videre. Men han er usikker på hvilken liga stjerneskuddet passer best inn i.

– Jeg ser jo at alle toppklubbene i Europa har lyst på ham. Det går spesielt rykter om Barcelona og Real Madrid, og at en av disse klubbene allerede har sikret seg opsjon på å kjøpe ham. Men det har jeg ikke lykkes å få verifisert, understreker han.

– Slik jeg ser det så synes jeg at Neymar passer bedre i La Liga enn Premier League. Han er liten og går lett i bakken, og har ikke den samme «fighter»-innstillingen som for eksempel Sergio Agüero, som har lykkes i City. Neymar går i bakken i omtrent hver eneste duell, og det sliter han med dersom han for eksempel skulle møtt Stoke, ler Sivertsen.

– Uansett så mener jeg at Neymar hadde hatt godt av å komme til Europa og fått bedre motstand hver uke enn det han får i dag, slår han fast.

Les også: - Det er Buzz Lightyear mot Sideshow Bob

USIKKER: Lars Sivertsen er usikker på om Neymar blir så god som mange vil ha det til.
USIKKER: Lars Sivertsen er usikker på om Neymar blir så god som mange vil ha det til.

– For meg så er det for tidlig å trekke en konklusjon i hvert fall

– Kanskje er han oppskrytt
Den engelske avisen The Guardians kommentator Barney Ronay er blant dem som er usikker på om Neymar blir Brasils redningsmann i VM sommeren 2014.

Sivertsen utelukker ikke at det kan vise seg at Neymar aldri blir den verdensstjernen som hele Brasil håper på.

– Kanskje vil det vise seg at Neymar er kjempeoppskrytt, men det blir litt drøyt av engelske aviser å slå det fast etter kun én landskamp mot England. Kanskje har de ikke sett ham i flere kamper enn kun den ene mot England. For meg så er det for tidlig å trekke en konklusjon i hvert fall, understreker Sivertsen.

DEBATT:
Kan Neymar skyte Brasil til VM-gull i 2014? Diskuter Neymar i kommentarfeltet under!