Karl Erik Bøhn. (Foto: TV 2)
Karl Erik Bøhn. (Foto: TV 2)

Karl Erik Bøhn rammet av blodkreft

Håndballtreneren er sykmeldt fra jobben som landslagssjef for Ungarn etter at han fikk diagnosen akutt leukemi.

Karl Erik Bøhn ledet Ungarns håndballkvinner til bronsemedalje i EM i desember.

Nå venter en tøffere kamp for håndballtreneren.

Bøhn har fått diagnosen akutt myelogen leukemi, som er en form for blodkreft hvor umodne blodceller i beinmargen vokser og deler seg uhemmet. Dette fører til forstyrrelser i produksjonen av hvite blodceller. Det blir også for lite røde blodlegemer og blodplater.

Han står foran en tøff behandlingsperiode, men i Norge er sjansene for å overleve kreften 70 til 80 prosent. Han er allerede i gang med behandling i Oslo.

– Dette er ikke en situasjon jeg ønsket å komme i, men når jeg først er blitt rammet av alvorlig sykdom er jeg innstilt på å fighte til siste slutt, sier Karl Erik til Seoghør.no.

– Det ungarske håndballforbundet vil uttrykke sin fulle støtte til Karl Erik Bøhn. Vi vil også bidra med det vi kan for at han skal bli frisk. Jeg er sikker på at Karl Erik i løpet av et halvt år er frisk igjen og kan gjenoppta arbeidet med det ungarske kvinnelandslaget, og dersom han får tillatelse til det, vil bidra aktivt til lagets suksess i de kommende månedene, sier den ungarske håndballpresidenten Ivan Vetesi i en pressemelding.

I Bøhns sykdomsfravær overtar assistenten Beata Siti ansvaret for de ungarske håndballkvinnene.