Anders Ågnes Konradsen (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Anders Ågnes Konradsen (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Konradsen fra nivå fem-kamp til landslaget

Den tidligere Strømsgodset-spilleren ladet opp til Ukraina-kamp med debut for Rennes andrelag.

Sevilla (TV 2 Sporten):

Anders Ågnes Konradsen har vært Rennes-spiller i kun en og en halv uke, og fikk trekke den røde og svarte drakten over hodet for første gang søndag.

22-åringen fikk 75 minutter da Ligue 1-klubbens andrelag på nivå fem spilte 1-1 mot Dinan-Lehon.

– Det er fint å få kamptrening. Jeg trenger å komme i form, sier Konradsen til tv2.no.

– Minnet det mye om noe man kan finne i norsk 4. divisjon?

– Nei, jeg var ikke klar over at det var på nivå fem en gang faktisk. Det var rolig tempo i kampen, men veldig ok å komme i gang.

Les også: Konradsen klar for Rennes
Les også: Tetteys Rennes-råd til Konradsen: – Lær deg fransk
Les også: Deila om Konradsen-salget: - Igjen beviser vi at vi produserer internasjonale spillere

Kastet seg på flyet
Morgenen etter fikk spilleren, som debuterte mot Ungarn før jul, beskjed om å reise ned til Sevilla for å slutte seg til troppen som skal møte Ukraina på svære Estadio Olimpico onsdag.

– Det var fridag i Frankrike så det passet helt perfekt. Det er selvfølgelig bonus når man blir kalt inn på denne måten, men jeg håper å få spilletid, sier den tidligere Bodø/Glimt- og Strømsgodset-spilleren.

Ifølge Drammens Tidende fikk fjorårets sølvlag rundt 15 millioner kroner for midtbanespilleren, men 20 prosent av overgangssummen sendes videre til Bodø.

22-åringen meldte forfall til landslagets Afrika-tur i januar og gikk rett fra ferie via to ukers oppkjøring med Strømsgodset til fransk fotball. Konradsen forteller at førsteinntrykket av sin nye arbeidsgiver er meget bra.

– Den første uken har vært lærerik. Det har vært mye nytt og man får raskt et inntrykk av hva man må gjøre for å integrere seg så godt som mulig.

På franskkurs
En del av det er å lære seg fransk. Noe av de første Konradsen fikk beskjed om etter at han byttet til Alexander Tettey og Kjetil Rekdals tidligere klubb var å melde seg på språkkurs.

– Fransken må forbedres. Jeg har faktisk allerede hatt tre-fire timer på hotellet med en privatlærer og kan allerede litt mer enn jeg dro, men er ikke særlig trygg enda, sier midtbanespilleren og forsøker seg med et forsiktig «ca va».