KULDESJOKK: NRK meldte  96 grader i Kautokeino. (Foto: Skjermdump fra NRK)
KULDESJOKK: NRK meldte 96 grader i Kautokeino. (Foto: Skjermdump fra NRK)

NRK meldte 96 minusgrader i Kautokeino

Syv grader kaldere enn verdensrekorden.

NRK meldte et solid kuldesjokk i nord under værmeldingen tirsdag klokken 19.40.

Kautokeino sto nemlig oppført med 96 kuldegrader, mens andre nordlige steder som Tromsø og Alta sto oppført med henholdvis syv og åtte minusgrader.

– Fingertrøbbel

Statsmeteorolog Bente Marie Wahl la ikke inn tallene selv, men sier til TV2.no at hun burde ha oppdaget feilen før sending.

– Jeg burde ha sett at det var feil. Det sto minus seks fra værmeldingen tidligere i dag, og til kveldens sending skulle det endres til minus ni, men så har sekstallet hengt igjen. Fingertrøbbel, rett og slett. Men det er ingen andre å skylde på enn meg. Jeg håper det er siste gang det skjer, for det er ikke noe gøy å bli kjent for å ha gjort noe feil, sier hun lattermildt.

Kautokeino kan dermed vente seg ni minusgrader på onsdag – ikke minus 96.

Les også: TV-blotter kuppet direktesending på NRK

Minus 89,2 grader

Kulderekorden i Kautokeino ble målt 3. februar 1966. Den gang viste gradestokken minus 48,8 grader, ifølge Meteorologisk Institutt.

Den laveste temperaturen som er målt på jordkloden ble gjort 21. juli 1983 på den russiske forskningsstasjonen Vostok i Antarktis. Da var det ufattelige 89,2 minusgrader, ifølge Wikipedia.

Meldte 40 plussgrader i desember

TV 2 har også gjort værmeldingsblundere. I desember 2012 meldte Ane Nyrerød 40 plussgrader i Bergen.

Den gang var det ikke en tastefeil, men en spøk som hang igjen fra tidligere på dagen.

– Det hender av og til at vi lager tullevær for kolleger. Nå var det en reporter som ble 40 år, og jeg laget en video der jeg tøyset litt med det, sa Ane i desember.

683457