Dan Eggen
Dan Eggen

Dan Eggen så plakat på Idrettshøgskolen: – EPO til salgs

Dan Eggens eneste møte med EPO i fotballen fikk han i Norge.

Se SportsdB18 på TV 2 Sport klokken 18.00.

Flere fotballklubber blir koblet til Operasjon Puerto i Spania, hvor legen Eufemiano Fuentes er tiltalt for å ha gitt dopingmidler til idrettsutøvere.

I starten var det syklister som ble satt i sammenheng med Fuentes, men etter hvert er flere idretter blitt koblet inn i saken.

Og flere spanske fotballklubber er nå mistenkt for å ha benyttet seg av Fuentes' tjenester.

Les også: Kvarmes eks-klubb knyttes til doping: – Jeg har aldri blitt tilbudt noe

«EPO til salgs»
Dan Eggen spilte flere år i spansk fotball for klubbene Celta de Vigo og Alaves. Men han fikk aldri noen nærkonktakt med EPO eller andre dopingmidler i den tiden. Men det fikk han i Norge.

– Som 17-åring, jeg spilte for Ready i tredje divisjon her i Oslo. Jeg snek meg inn på Idrettshøgskolen for å trene i styrkerommet der. På oppslagstavlen hang det et A4-ark hvor det sto «EPO til salgs, kroner sånn og sånn». Det er Norge for en stund siden, så har vi blitt klokere. Så er vi blitt enda bedre og skal lære de andre. Men det er utvikling på forskjellige stadier. I Norge, I Spania, i alle andre land. Vi må bare gjøre vårt beste litt etter litt, sier han i tirsdagens SportsdB18.

Rykter om Zidane
Han opplevde ikke at noen i hans klubber benyttet seg av ulovlige midler. Men han hørte ting fra andre steder.

– Rykter om Juventus. Zidane, en kjempespiller, men han så ut som meg i Frankrike, etter et år i Juventus var han stjerne. Pau Gasol, basketballspiller fra Spania dro til USA, forklarer Eggen og blåser seg opp for å vise hva han mener.

Johan Kaggestad sperret opp øynene da han hørte om plakaten Eggen hadde sett.

– Det er hårreisende og sikkert en realitet, sier han.

Se SportsdB18 på TV 2 Sport klokken 18.00.