vlcsnap 2013 02 07 15h29m07s10 copy
vlcsnap 2013 02 07 15h29m07s10 copy

Marion Ravn rørt til tårer av Lene Marlin

Lene oversatte Marions engelske tekst til norsk i «Hver gang vi møtes».

Marion Ravn (28) ble hyllet i lørdagens «Hver gang vi møtes».

Artistene Morten Abel (50), Kurt Nilsen (34), Magnus Grønneberg (45), Anita Skorgan (54), Ole Paus (66) og Kurt Nilsen (34) valgte låter de to M2M-platene og hennes tre soloplater.

Helt rått

Kurt Nilsen var førstemann på scenen. Han tolket M2M-hiten «Everything» fra deres andre og siste album «The Big Room» fra 2002.

– Det var så fint. Han hadde en ny groove på den, så det låt helt rått. Jeg er veldig, veldig glad for at han valgte den låten. Jeg fikk også gleden av å synge den med ham på slutten av kvelden, så vi hadde det kjempegøy, sier Ravn til TV2.no.

Se Kurt Nilsen fremføre «Everything»

Se Kurt og Marion synge «Everything» sammen

Sjokkert av Morten Abel

Ravn ble meget overrasket over Morten Abels låtvalg, som han hadde hentet fra M2Ms debutalbum «Shades of Purple» fra 2000.

Abel tok nemlig Ravns aller første komposisjon, «Girl in Your Dreams».

– Mortens låtvalg var nok det som overrasket meg mest fordi «Girl in Your Dreams» er den første låten jeg noen gang skrev. Jeg var 13 år gammel da jeg skrev den, og teksten er som lese rett ut av en dagbok fra en 13-åring. Det er liksom «I may not have the blonde hair you like» og veldig enkel, så det var utrolig morsomt at han gjorde den. Jeg ble helt sjokkert over at den låten i det hele tatt var med. Jeg satte utrolig pris på det.

Se Morten Abel fremføre «Girl in Your Dreams»

– Ett av mine favorittøyeblikk

Magnus Grønneberg sang «Here I Am» fra Marions soloalbum ved samme navn fra 2005. Grønneberg hadde oversatt teksten, og for Ravn – som er stor fan av CC Cowboys – ble dette en stor opplevelse hvor Ravn tok til tårene.

– Det at Magnus tok «Here I Am» og oversatte den til norsk, er ett av mine favorittøyeblikk under hele denne turen. Det var helt nydelig. Og jeg som er så CC Cowboys-fan også. Det var veldig stort å se han synge den låten. Det er en låtene jeg har som jeg er mest glad i også.

Se Magnus Grønneberg fremføre «Here I Am» på norsk

Håpet Paus skulle synge M2M

Ole Paus hoppet i det og gjorde M2Ms første hitlåt «Don't Say You Love Me» fra 2000 med sin egen spesielle vri.

– Da jeg takket ja til å være med på «Hver gang vi møtes» og fikk høre at Ole Paus skulle være med, så tenkte jeg stille for meg selv: «Tenk om Ole synger en M2M-låt. Det hadde vært så utrolig gøy.» Og det gjorde han, jo! Han hadde tatt «Don't Say You Love Me» og oversatt den til norsk, og plassert låta fra sitt perspektiv. Han sa at han ikke kunne kjenne seg igjen i en 14 år gammel jente sitt syn, så han hadde flyttet historien 40 år fremover og handlet om en mann som sitter på en bar og blir plaget av en dame. Det var veldig gøy.

– Jeg synes det er gøy at artistene tør å være kreative, og at man ikke bare gjør en coverversjon som er helt lik. At man tør å utfolde seg og forandre litt på ting, er helt greit, synes jeg.

Se Ole Paus fremføre «Don't Say You Love Me» på norsk

– Ektefølt

Anita Skorgan sang «For You I'll Die» fra «Here I Am»-platen.

– Det er en ballade jeg skrev på den første platen, og jeg synes at den passet henne så bra. Hun sang utrolig bra og det var så ektefølt. Man skulle tro at hun hadde opplevd det selv.

Se Anita Skorgan fremføre «For You I'll Die»

Rørt til tårer av Lene

Lene Marlin fikk avslutte musikkhyllesten med «Found Someone» fra Marions soloalbum «Nevermore» fra 2010.

Marlin overrasket Ravn og de andre siden hun hadde oversatt den engelske teksten til norsk, og Ravn tok til tårene mot slutten av sangen.

– Det er en av mine nyeste låter, og hun hadde også oversatt den til norsk. Det var veldig overraskende fordi Lene har aldri sunget på norsk. Da hun sang norsk på Magnus' dag var det litt forventet siden han bare har norske låter, men nå valgte hun å sette seg ned og oversette min. Og sangmessig trykte hun skikkelig på i refrengene, og følte at hun viste en ny side av seg selv vokalmessig. Jeg er helt i ekstase over versjonen jeg fikk på min dag, sier hun.

Se Lene Marlin fremføre «Found Someone» på norsk

– Som en drøm

Etter at alle hyllestene var fremført, følte Ravn nesten at det hele hadde vært en drøm.

– Jeg satt igjen med en utrolig fin følelse. Det føltes nesten som en drøm, og da jeg våknet nesten morgen skjønte jeg nesten ikke at det hadde skjedd. At disse flotte artistene har sunget mine låter, og den støtten jeg har fått av dem har vært veldig fin, sier Marion Ravn til TV2.no.

Marion Ravn oppsummerer alle hyllestene i videoen øverst i saken!

Se alt som skjedde da Magnus Grønneberg ble hyllet

Se alt som skjedde da Kurt Nilsen ble hyllet

Se alt som skjedde da Lene Marlin ble hyllet

Se alt som skjedde da Morten Abel ble hyllet

Se alt som skjedde da Anita Skorgan ble hyllet

All musikken fra kveldens program er nå tilgjengelig digitalt.

Hør låtene på WiMP

Hør låtene på Spotify

Kjøp låtene i iTunes