Tom Høgli (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Tom Høgli (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Høgli var nær Brugge-exit – tar ny vurdering etter sesongen

28-åringen vet ikke hvor lenge han blir i Belgia selv om han den siste tiden har fått tillit av trener Juan Garrido.

Sevilla (TV 2 Sporten): Tom Høgli og Club Brugge ble enige om at backen kunne forlate belgierne i januarvinduet, men den tidligere TIL- og Bodø/Glimt-spilleren har fortsatt Jan Breydel Stadium som hjemmebane.

LES OGSÅ: Rosenborg har budt 5 mill. for Tom Høgli

TV 2 Sporten skrev for én måned siden at Vålerenga og Rosenborg var to av klubbene som kunne tenke seg Høgli. Trønderne skal også ha lagt inn et bud på fem millioner, mens gamleklubben TIL mente 28-åringen ble for dyr.

– Jeg har valgt ikke å kommentere klubber i det hele tatt da jeg føler det er mest ryddig. Og det står jeg ved, men det var flere interesserte både i Norge og utlandet hvor det kunne skjedd noe, sier Høgli til tv2.no.

– Jeg satt på ramma en ukes tid. Nå går det rett vei, men jeg har gått ned et par kilo så jeg får prøve å legge på meg litt.

Spiller onsdag
Det internasjonale overgangsvinduet er stengt, men Norge og Russland er to av landene som kan signere spillere også de to neste månedene. Høgli tror likevel han nå blir i Belgia – hvert fall frem til sommeren.

– Det ser sånn ut, og det er helt ok. Så får vi ta en ny vurdering da. Så lenge jeg spiller rimelig fast er det ikke noe stress, men vi får ta en oppsummering til sommeren.

– Hvor nær var du ved å forlate Brugge?

– Det var ganske nært. Det ble en del jobbing, men jeg er fortsatt der og blir der frem til sommeren regner jeg med, sier spilleren med kontrakt ut neste sesong.

Høgli, som trolig er selvskreven som høyreback både mot Ukraina i Sevilla onsdag og i VM-kvalifiseringskampen mot Albania da Espen Ruud er ute med karantene, sier han har fått gode tilbakemeldinger fra manager Juan Garrido den siste tiden.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Høgli (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Høgli (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Satt på ramma
Etter en periode med lite spilletid har Skånland-gutten nå fått mye tillit i oppkjøringsperioden. Før han mistet helgens kamp mot Genk med omgangssyken, spilte han 90 minutter da Club Brugge holdt nullen mot Gent.

– Det går riktig vei. Pilen peker helt klart oppover. Treneren sier han ønsker å bruke meg fremover, og det er viktig å bidra hvis man skal være utenlands, sier Høgli, som noen dager var såpass syk at det var såvidt han kom seg til landslagets leir i Sevilla.

– Jeg satt på ramma en ukes tid. Nå går det rett vei, men jeg har gått ned et par kilo så jeg får prøve å legge på meg litt.

PS: Landslagssjef Egil Olsen har hentet inn Daniel Braaten i troppen som skal spille mot Ukraina i Sevilla onsdag. Mohammed Abdellaoue, Joshua King, Alexander Tettey og Håvard Nordtveit har tidligere meldt forfall til kampen, og blitt erstattet med Adrian Gashi, Erik Huseklepp og Anders Konradsen. Nå er også Toulouse-spiller Braaten hentet inn.