Håvard Nielsen, Norge (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Håvard Nielsen, Norge (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Drillos nye joker (19): – En ære hvis jeg får sjansen mot Albania

Håvard Nielsen mener han er best som spiss, men får trolig vise seg frem på en av kantene i generalprøven til VM-kvalifiseringskampen mot Albania.

Sevilla (TV 2 Sporten): Troppens yngste spiller debuterte med scoring borte mot Ungarn i november og har imponert den norske landslagssjefen.

– Klart han er aktuell som kant, og med den unge alderen er han ekstra spennende. Han har fart og gjennombruddskraft som passer godt inn, sier Drillo til tv2.no.

Med Moa, Joshua King og Daniel Braaten (karantene mot Albania) ute onsdag, sier 70-åringen at Nielsen også kan få noen minutter på topp der en småsyk Alexander Søderlund trolig nå er førstevalget.

Les også: Drillo og Semb tror ikke Riise gir seg på landslaget
Les også: Wæhler gir ikke opp landslagsspill

Kan få sjansen mot Albania
Men Nielsen er først og fremst aktuell i en kantrolle, og kan med godt spill mot Ukraina på Estadio Olimpico onsdag kveld være inne i elleveren i den viktige kampen mot Albania på Ullevaal 22. mars.

– Det hadde vært en ære hvis jeg fikk sjansen i den kampen. Drillo har sagt jeg først og fremst er aktuell som kant, men jeg håper å få muligheten onsdag, og skal i så fall forsøke å vise meg frem, sier Nielsen til tv2.no.

– Er du best som spiss eller kant?

– Jeg trives best som spiss, men er blitt brukt mye på kant tidligere både i Norge og i Salzburg. Det er bare å gjøre det best mulig der man får spille.

– Tenker du noe over at du fort kan få en jokerrolle i VM-kvalifiseringen allerede som 19-åring?

– Nei, det har gått veldig fort. I fjor var jeg ikke inne på U21-landslaget en gang, men det er sånn det er i fotballen. Nå skal jeg prøve å holde meg her.

Les også: Hangeland: – Hadde ikke reist ned bare for å være turist
Les også: By Rise: – Håper og tror Hangeland rekker landskampen

Fra start i Østerrike
Oslo-gutten har den siste tiden vært gjennom en tøff oppkjøringsperiode med Red Bull Salzburg som åpner andre del av sesongen i midten av måneden. I fjor høst scoret nordmannen tre mål på 15 kamper i den pengesterke klubben.

– Starten var bra, men jeg ble litt tung etter hvert og var litt inn og ut av laget. Jeg angrer uansett ikke på at jeg dro og har kommet til en bra klubb med gode spillere. Det virker som det var et riktig valg å dra, sier Nielsen, som i Østerrike er lagkamerat med landsmennene Valon Berisha og unge Zymer Bytyqi.