DEN BESTE: Roberto Mancini mener selv han er den beste manageren i England.
DEN BESTE: Roberto Mancini mener selv han er den beste manageren i England.

Mancini til TV 2: – Vi må trolig vinne alle kampene for å ha en sjanse

En skuffet Roberto Mancini mener Manchester Citys gullsjanser fikk seg et kraftig skudd for baugen i 2-2-kampen mot Liverpool.

Etihad Stadium (TV 2 Sporten): Publikum fikk se en strålende fotballkamp på Etihad søndag ettermiddag, men at to nye poeng ble kastet bort i gullkampen blidgjorde ikke hjemmelagets manager Roberto Mancini.

Les også: Reina-tabbe og Agüero-magi kostet Liverpool to poeng

Mancini i dårlig humør
Vanligvis er italieneren en av Premier Leauge-sirkusets største gentlemen. Få managere er like flinke til å la seg intervjue etter kamp, slik Øyvind Alsaker skildrer det her, men søndag kveld var Citys pressesjef usikker på om 48-åringen ville stille.

– Han er rett og slett i for dårlig humør, var beskjeden fra kvinnen som følger han tettest på kampdager.

Likefullt, Mancini kom, og stilte opp for både TV 2 og øvrige utenlandske tv-stasjoner - selv om han var mektig frustrert.

– Nei, nei, nei, jeg er ikke fornøyd med dette resultatet. Det var riktignok et riktig resultat, fordi Liverpool spilte bra.

TV 2 Play: Se intervjuet med Mancini

– Vi spilte ikke som vi har gjort den siste måneden, vi slapp inn to mål, det var veldig... sier Mancini til TV 2 uten å fullføre setningen.

Etter seks strake kamper uten baklengs, kostet de to rakettene fra Daniel Sturridge og Steven Gerrard to poeng søndag.

– Må vinne resten for å ha en sjanse
Manchester United er nå ni poeng foran naboene. Alle husker hvordan de røde djevlene sluknet på tampen av fjorårssesongen, og mistet åttepoengsluka de hadde til City seks kamper før slutt.

Den gang sa Mancini de etter hvert så berømte ordene "it´s finished", før City på mirakuløst vis kom tilbake. De ordene vil han ikke gjenta nå.

– Nei, det er ikke over. Det er ikke over. Vi har fortsatt 13 kamper igjen å spille. Sannsynligivs må vi vinne alle kampene for å ha en sjanse, men det er mulig, mener Mancini.

Før han får sagt mer blir TV 2s reporter prikket på ryggen av Citys pressesjef. Inneforstått; intervjuet er over.

Rodwell enig med Mancini
Jack Rodwell satt på benken i samtlige 90 minutter, men tar seg likevel tid til et intervju. Han støtter sjefen i påstanden om at laget hans nok må ta 39 poeng av 39 mulige denne våren.

– Det var en vanskelig kamp, Liverpool var gode på kontringer. Vi trengte virkelig tre poeng, og vi trenger det i alle kampene framover, sier Rodwell.

– Er du enig i det Mancini sier, at dere må vinne samtlige kamper for å ta igjen United?

– Jeg tror det, ja. Vi får bare håpe at United kan droppe noen poeng, men vi må nok vinne alle, svarer han.

TV 2 Play: Se intervjuet med Rodwell

– Det er derfor vi er litt skuffet etter i dag, selv om Liverpool er et godt lag og det er ok å få ett poeng mot dem. Vi forblir positive likevel, forsikrer midtbanespilleren.