Ravens vant Superbowl-drama

Baltimore Ravens var i ferd med å ydmyke San Francisco 49ers i Superbowl. Så ble strømmen borte i en halvtime, og etterpå var alt forvandlet. Ravens holdt så vidt unna i et finaledrama.

Joe Flacco ble kåret til finalens mest verdifulle spiller da Ravens vant 34-31, men det var nesten utelukkende på grunnlag av hans strålende spill i første halvdel. Etter pause var Colin Kaepernick den beste quarterbacken på banen da 49ers nesten sto for et historisk comeback etter å ha ligget under med 22 poeng.

Da strømmen gikk i Superdome, lå 49ers' seiershåp allerede i stummende mørke. Flacco herjet med Niners-forsvaret i første halvdel og kastet tre touchdownpasninger, mens Ravens-forsvaret kneblet favorittens angrep. Da Beyoncé inntok scenen for å forene Destiny's Child i halvtidsshowet, sto det 21-6 til østkystlaget.

Vondt ble til verre for Niners da kampen startet igjen. Jacoby Jones tok imot avsparket dypt i egen målsone og løp ballen 108 yards tilbake. Han tangerte det lengste touchdownløp i NFLs historie, og med 28-6 virket Niners' skjebne beseglet.

Så gikk strømmen, og i 35 minutter måtte spillerne, publikum og millioner av TV-seere smøre seg med tålmodighet. Da kampen fortsatte, var det plutselig San Francisco 49ers som leverte, og i løpet av fire minutter og 10 sekunders effektiv spilletid skapte laget ny spenning med 17 poeng.

Da Flacco fikk ballen for første gang i annen halvdel, var det 84 minutter siden han hadde den sist, og rytmen hans var borte. Det var Kaepernicks tur til å briljere, og tre strake angrep ble avsluttet med touchdownpasning til Michael Crabtree, touchdownløp av Frank Gore og trepoengspark fra David Akers. (©NTB)