tabbe kanon Untitled 4
tabbe kanon Untitled 4
stevie_goalrard
stevie_goalrard
stur
stur
KJEMPESJANSE: Daniel Sturridge dro seg forbi Joe Hart, men klarte ikke å få ballen i mål.
KJEMPESJANSE: Daniel Sturridge dro seg forbi Joe Hart, men klarte ikke å få ballen i mål.
Matchvinner Edin Dzeko (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Matchvinner Edin Dzeko (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Reina-tabbe og Agüero-magi kostet Liverpool to poeng

Var på vei mot en sterk borteseier mot Manchester City etter en vakker scoring av Steven Gerrard.

Manchester City-Liverpool 2-2

Følg kampen med tekstoppdateringer i livesenteret.

Se høydepunktene øverst i saken.

I en meget underholdende affære på Etihad gikk Manchester City og Liverpool av banen med ett poeng hver.

Det var to for lite for begge lag. Manchester City tapte ytterligere terreng til Manchester United i kampen om ligatittelen, mens Liverpool tapte to poeng til Mesterliga-plassrivalene Arsenal og Tottenham.

Liverpool-fansen vil nok rette pekefingeren mot Jose Manuel Reina. Kort tid etter at kaptein Steven Gerrard hadde gitt de røde gjestene ledelsen tabbet Reina seg ut og sørget for at Sergio Agüero kunne utligne.

– Det er i utgangspunktet en helt ufarlig situasjon. Reina bør stå på streken og la forsvaret ta seg av det, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre i Premier League-studio.

– Vi blir straffet for alle små feil vi gjør, men jeg kan bare skryte av spillerne, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampen.

Ifølge statistikk fra Opta var det åttende gang denne sesongen at en feil av Reina fører direkte til mål for motstanderne.

Det var imidlertid en stor prestasjon å få den ballen i mål av Agüero, uten at det fritar Liverpool-keeperen for ansvar.

– Veldig få kan gjøre det Agüero der, men jeg syns han burde spille bedre enn i dag, sa Manchester City-manager Roberto Mancini etter kampen.

KONTRASTER: Jose Reina og Sergio Agüero etter utligningsmålet. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
KONTRASTER: Jose Reina og Sergio Agüero etter utligningsmålet. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

– Fortjent poeng
Gjestene spilte en imponerende kamp, og det er vanskelig å si at de ikke fortjente poenget og kanskje mer til, spesielt etter å ha blitt sviktet av sisteskansen sin - igjen.

– Jeg er ikke fornøyd med resultatet, men det var nok det riktige, sa Mancini til TV 2 etter kampen.

TV 2 Play: Mancini til TV 2: - Vi må vinne resten av kampene

Hans motpart i Liverpool mener kanskje ikke overraskende at resultate ikke var det riktige.

– Jeg er skuffet over at vi ikke vinner. Vi var det beste laget, sa Rodgers etter kampen.

City ligger nå ni poeng bak byrival United i kampen om ligatittelen. Dermed trenger de en innspurt a la den de hadde forrige sesong for å ta hjem trofèet denne gangen.

– Det er ikke over. Vi må kanskje vinne alle kampene for å klare det, men det er mulig.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

City startet best - før Liverpool overtok
Manchester City viste at de mente alvor, og etter bare 48 sekunder måtte Jose Reina i aksjon etter et langskudd fra David Silva.

Hjemmelaget dominerte i starten av kampen, og det var tydelig at Liverpools beste mulighet var på kontringer.

Det bør ligge an til mer feiring for David Silva, James Milner og Edin Dzeko i Manchester Citys møte mot et svekket Newcastle påskeaften (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Det bør ligge an til mer feiring for David Silva, James Milner og Edin Dzeko i Manchester Citys møte mot et svekket Newcastle påskeaften (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Det var da også slik de fikk sin første store mulighet. Joe Hart var på halvdistanse, Daniel Sturridgre dro med seg ballen forbi landslagskeeperen, men klarte ikke å følge opp like bra.

Pablo Zabaleta hadde gjort et oppofrende returløp og fikk satt Liverpool-spissen under nok press til at det ike ble scoring.

Liverpool var i det hele tatt gode i denne perioden. Luis Suarez avsluttet rett utenfor etter at Joleon Lescott tabbet seg ut og forærte Liverpool-spissen ballen.

Les også: Fowler: – Jeg håper at Manchester City vinner serien

Man skal likevel ikke gi Manchester City mye tid og rom før man blir straffet.

Vakkert kombinasjonsspill av Sergio Agüero, David Silva og James Milner samt god bevegelse i boksen av Edin Dzeko gjorde at bosnieren fikk en enkel oppgave med å pirke ballen over streken fra bare tre meter.

Forbannet Dzeko

MED FRA START: Både Luis Suárez, Daniel Sturridge og Jordan Henderson starter mot Sunderland. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
MED FRA START: Både Luis Suárez, Daniel Sturridge og Jordan Henderson starter mot Sunderland. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Bare seks minutter senere utlignet Daniel Sturridge mot gamle lagkamerater, mens Edin Dzeko lå nede.

Hele Etihad pep mot Liverpool, men gjestene var i sin fulle rett til å spille videre så lenge det ikke er hodeskade og lot seg ikke affisere. Sturridge, som kom opp gjennom Citys juniorsystem, avstod fra å feire målet.

Dzeko var raskt på beina etter baklengsmålet og raste i ettertid mot assistentdommerne og mente seg snytt for frispark. Målet ble likevel stående, og det eneste Citys målscorer fikk ut av situasjonen var et gult kort for protestene.

– Det er kanskje frispark, men det er ingen grunn til å stoppe å spille selv om det ikke blir gitt, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre i Premier League-studio.

Manchester City-manager Roberto Mancini var ikke i tvil.

– Det var et definitivt frispark. Hadde det vært mot oss og Vincent Kompany så hadde det nok vært et rødt kort, sier Mancini og sikter til episoden da hans kaptein fikk rødt kort mot Arsenal tidligere i sesongen.

– Liverpool-spillerne burde sannsynligvis spilt ballen ut, men feilen ligger på dommerne.

Rett før pause var Pablo Zabaleta nær ved å gjøre en stor tabbe da han sendte ballen forbi egen keeper og mot mål.

Heldigvis for Manchester City gikk ballen rett på utsiden av stangen.

Les også: Fowler: – Jeg kan godt tenke meg å bli trener i Norge

Sturridge filmet
Liverpool startet friskt også i andre omgang, og la press på fjorårets seriemester. Steven Gerrard, Luis Suarez og Daniel Sturridge lagde mye problemer for Liverpool-forsvaret.

Sju minutter ut i omgangen ble sistnevnte spilt fri og stormet forbi Joleon Lescott.

Den lynraske Sturridge kom seg inn foran City-stopperen og falt. Han ville ha straffe, men ble isteden belønnet med gult kort for filming av dommeren.

– Der er en liten kontakt, men du ser at han har full kontroll og at han kan holde seg på beina, sa kommentator Morten Langli.

sturridge
sturridge

Eksploderte mot slutten
Etter dette fulgte en lengre periode med stillingskrig uten de store mulighetene til noen av lagene, til tross for at begge var offensive i stilen. Så eksploderte det.

15 minutter før full tid fikk imidlertid Steven Gerrard ballen på en måte han elsker: på halvspretten ca. 25 meter fra mål.

Liverpool-kapteinen hamret ballen ned i hjørnet bak Joe Hart.

Tre minutter senere forærte Jose Reina Manchester City utligningsmålet. Målvakten kom ut, nådde ikke ballen i duell med Sergio Agüero og ble rundlurt av argentineren.

Det var likevel ikke ferdigscoret. Fra meget skrått hold og på utsiden av 16-meterstreken klarte Agüero likevel å lure ballen inn i nettet.

Etter utligningen bølget spillet frem og tilbake, men uten at det ble flere mål.

Lagene:
Manchester City (4-2-3-1): Joe Hart - Pablo Zabaleta, Matija Nastasic, Joleon Lescott, Gaël Clichy - Javi Garcia, Gareth Barry - James Milner, Sergio Agüero, David Silva - Edin Dzeko
Liverpool (4-2-3-1): Jose Reina - Glen Johnson, Jamie Carragher, Daniel Agger, Jose Enrique - Steven Gerrard, Lucas - Luis Suarez, Jordan Henderson, Stewart Downing - Daniel Sturridge