GLADE GUTTER: Mikel Arteta og Bacary Sagna løper for å juble med Lukas Podolski etter sistnevntes frisparkmål. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
GLADE GUTTER: Mikel Arteta og Bacary Sagna løper for å juble med Lukas Podolski etter sistnevntes frisparkmål. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

Heldig Podolski-frispark ga Arsenal-seier

Arsenal stanget lenge mot Stoke-veggen Asmir Begovic men vant til slutt 1–0.

Arsenal-Stoke 1-0

Vi fulgte kampen med liveoppdateringer i vårt livesenter.

Se høydepunktene øverst i saken.

Arsenal holdt for en gangs skyld buret rent i Premier League, men de kan takke et heldig Lukas Podolski-frispark for seieren mot Stoke.

Selv om London-klubben dominerte stort gjennom hele kampen stod Asmir Begovic som en levende vegg og holdt bortelaget inne i kampen.

Etter 79 minutter klarte de likevel ikke å stå i mot lenger da Lukas Podolskis frispark gikk via Geoff Cameron, forandret retning og satt Stokes eminente sisteskanse ut av spill.

– Omringet linjemannen
Situasjonen var ikke uten kontrovers, siden linjemannen vinket med flagget. Arsenal-spillerne reagerte med vantro og sinne mot assistenten på sidelinjen, men etter en samtale mellom dommer og assistent fikk de likevel målet.

– Jeg trodde det ikke var lov å omringe linjedommeren på den måten, sa Stoke-manager Tony Pulis etter kampen.

– Om han har gjort det riktige vet jeg ikke, men jeg vet at dommeren ga målet etter at Arsenal-spillerne omringet dem.

TV 2 Play: Se Wenger og Pulis uttale seg om situasjonen

Arsenal-manager Arsene Wenger mener ikke spillerne gjorde noe feil i den situasjonen.

– Hvem ville ikke gjøre det? Jeg beklager om vi gjorde det, men vi prøvde å forstå hvorfor linjemannen annulerte målet. Vi gjorde det ikke på en aggresiv måte, sa Wenger.

OMRINGET: Tony Pulis mener dette var ufint av Arsenal-spillerne (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
OMRINGET: Tony Pulis mener dette var ufint av Arsenal-spillerne (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Roser Begovic
Dermed tok Arsenal tre viktige poeng i kampen om den viktige fjerdeplassen.

– Keeperen deres gjorde noen fantastiske redninger. Vi hadde litt flaks med frisparket, men om noen skulle vinne kampen så var det oss, sa Arsenal-manageren.

Pulis full av lovord om målvakten sin.

– Han er en målvakt i toppklasse. Han hadde noen utrolige redninger, sa Stoke-manageren.

Michael Owen havnet i klammeri med Arsenals midtbanespiller Mikel Arteta mot slutten av kampen. Etter en takling fra spanjolen reagerte Owen med sinne og så ut til å komme med et slags slag mot Arsenal-spilleren

– Artetas takling er en dårlig en, men Michael burde ikke gjøre som han gjorde. Det burde han la være opp til dommeren, sa Pulis om situasjonen.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Debut for Nacho
Arsene Wenger gjorde mange endringer på Arsenal-laget som spilte uavgjort mot Liverpool, og blant dem som kom inn på laget var nysigneringen Nacho Monreal.

Det kunne se ut som alle forandringen hadde en innflytelse på Arsenals spill innledningsvis. Arsenal hadde ballen mest,, men den første halvtimen på Emirates var ekstremt sjansefattig.

Noen halvfarlige langskudd var stort sett beholdningen.

Etter drøyt halvtimen fikk Alex Oxlade-Chamberlain kampens første sjanse da en corner havnet hos den umarkerte vingen. Chamberlain dempet ballen på brystet og avsluttet, men dessverre for Arsenal direkte på Asmir Begovic.

Dette utløste et stormløp mot Stoke-buret og nevnte Begovic holdt Stoke inne i kampen frem til pause med gode redninger etter en ny avslutning fra nevnte Oxlade-Chamberlain og en heading med bakhodet av Laurent Koscielny.

Andre omgang ble ikke i like stor grad en kanonade av Stoke-målvakten, men Arsenal beholdt initiativet gjennom kampen, og da innbytter Podolski var heldig på frisparket sitt ble det 1-0 til Arsenal på Emirates etter tyskerens åttende Premier League-mål denne sesongen.