Gruber til topps – Kokslien på 6.-plass i Sotsji

Østerrikeren Bernhard Gruber gikk et glimrende langrenn og gikk til topps i kombinertrennet i Sotsji lørdag. Mikko Kokslien ble beste norske på 6.-plass.

Gruber som har styrken sin i bakken, lå på annenplass før langrennet. Han var med i teten hele veien, men rykket mot slutten av det ti kilometer lange langrennet, fikk den luken han trengte og gikk inn til seier, 14,1 sekunder foran tyskeren Eric Frenzel.

Tredjeplassen gikk til Wilhelm Denifl. Også han kommer fra Østerrike, og han var 15,5 sekunder bak landsmannen Gruber i mål.

De norske deltakerne gjorde det for svakt i bakken og endte et lite stykke ned på listen. Mikko Kokslien, som gikk ut på 21.-plass og var 1.25 minutt bak teten ut fra starten på langrennet, gikk et godt langrenn, men nådde ikke helt fram.

Likevel må sjetteplassen hans karakteriseres som brukbar. Magnus Krogh ble nest best av nordmennene på åttendeplass. Han var 27,3 sekunder bak vinneren i mål.

Jan Schmid som var best av de norske etter hoppingen, klarte ikke å følge opp i langrennet og endte på 22.-plass til slutt. Han var 2.06,3 minutter bak teten. Schmid hadde Jørgen Gråbak på plassen bak seg. Det skilte ett tidel mellom dem. (©NTB) (©NTB)