daniel (Foto: Scanpix)
daniel (Foto: Scanpix)

Fredheim Holm på vei til Vålerenga

27-åringen kan bli Kjetil Rekdals første kjøp etter returen til Oslo-klubben.

Oslo (TV 2 Sporten): Vålerenga og Rosenborg skal allerede være så godt som enige om en overgangssum. Den er på rundt én million kroner, skriver VG Nett.

Fredheim Holm er nå på vei til Oslo for å gjennomføre den medisinske sjekken samt forhandle om den personlige avtalen.

– Hvis den medisinske sjekken går i orden og vi blir enige om den personlige avtalen, blir han Vålerenga-spiller, sier sportslig administrativ leder i VIF, Stein Hoff, til tv2.no.

Fredheim Holm ble hentet til VIF fra Skeid av Kjetil Rekdal foran 2004-sesongen. Oslo-gutten etablerte seg raskt på laget som tok sølv i Tippeligaen og var sentral i gullsesongen året etter.

Skadeplaget
27-åringen spilte på samtlige yngre landslag og ble spådd en stor fremtid for Norge. Han fikk debuten mot Tyrkia i mars 2007, men slet med å ta det siste lille steget fra stortalent til stabil toppklasse og scoret aldri mer enn fem seriemål på én sesong i Oslo-klubben.

Blant VIF-supporterne huskes han kanskje best for sine to scoringer i cupfinalen mot Stabæk i 2008.

Sommeren 2009 ble Fredheim Holm solgt til Aalborg. Oppholdet i Danmark ble preget av skader, og vinteren 2011-sesongen signerte han en kontrakt med Rosenborg som går ut etter denne sesongen.

Rekdal på jakt
Nå kan den offensive spilleren altså bli gjenforent med Kjetil Rekdal i Vålerenga. Den nye treneren har hatt Jan Gunnar Solli på prøve denne uken, men er klar på at stallen skal være mindre enn i 2012.

– Hvis ambisjonene er å kjempe om medalje, og kanskje seriegull, er det lang vei dit. Såpass ærlige må vi være. Man ble nummer åtte i fjor, nummer sju året før det, og det har vært stor gjennomtrekk av spillere. Da er det logisk at det mangler noe. Det lå en evaluering her da jeg kom om hvilke posisjoner det trengs påfyll i, og jeg er ikke så uenig i den, sa Rekdal til TV 2 Sporten tidligere denne uken på spørsmål om eventuelle forsterkninger og sammensetningen av troppen.

TV 2 Sporten har tidligere skrevet at Rekdal skal være ute etter andre gamle kjenninger som Christian Grindheim og AaFK-duoen Michael Barrantes og Jonatan Tollås Nation.