Nicki Sørensen  (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)
Nicki Sørensen (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)

– Rasmussen har angitt Nicki Sørensen

Og Bjarne Riis skal ha visst om dopingbruken.

Torsdag bekjente Michael Rasmussen sine dopingsynder for verden, og ramset opp den sjokkerende lange remsen med dopingpreparater han har brukt.

Les også: Rasmussen: – Jeg brukte EPO, veksthormoner, testosteron, insulin, kortison og blodoverføringer

Rasmussen skal ha lagt absolutt alle kort på bordet overfor antidopingmyndighetene i Danmark, Nederland og USA, men det er fremdeles ikke kommet frem hvilke navn og hva slags informasjon Rasmussen har kommet med.

Danske medier skriver imidlertid at Nicki Sørensen (37) skal ha blitt nevnt av «Kyllingen».

Ifølge dr.dk har han kommet «med belastende informasjon» om Nicki Sørensen under sine avhør de siste dagene.

Det skriver også dansk TV 2. Nicki Sørensen har syklet for Bjarne Riis’ Team Saxo-Tinkoff siden 2001.

Sporten.dk refererer til hjemmesiden veloropa.dk som er drevet av den tidligere Riis-ansatte Kim Plesner. Der hevdes det at Riis visste alt om Sørensens dopingbruk.

– Michael Rasmussen har denne uken fortalt WADA og USADA om sin massive dopingbruk. Han har blant annet angitt Nicki Sørensen som dopingbruker, og sagt at Bjarne Riis visste alt om hans dopingbruk da han var hos Team CSC (nå Team Saxo-Tinkoff) i 2002, hevdes det.

Direktøren for Antidoping Danmark, Lone Hansen, vil ikke si noe om hvem som eventuelt er blitt navngitt.

– Jeg har ingen kommentar til hvilke opplysninger om hvilke personer Michael Rasmussen har kommet med under avhørene. Det er altfor tidlig å si noe om det er flere saker på vei, men det er min oppfatning at Michael Rasmussen under avhørene har svart ærlig på våre spørsmål og bidratt aktivt til å kaste lys over dopingpraksisen i sykkelsporten, sier Hansen.