tshawee
tshawee

Her kaster Tshawe opp under videoinnspillingen

– Kroppen min sa stopp og jeg besvimte.

I serien «Madcons gale verden», har vi fulgt bandet på svært lange arbeidsdager og tøffe reiseopplegg.

Det har tidligere ført til at både Tshawe og Yosef er blitt innlagt på sykehus.

I programmet følger vi Madcon til «Allsang på grensen» etter at de jobbet til langt på natt i Hamburg og måtte stå opp klokken fem på morgenen for å fly tilbake til Norge for å rekke prøvene.

Spydde under TV-opptaket

Under videoinnspillingen av låta «Say Yeah» i Los Angeles jobbet de 16 timer i strekk, og Tshawe måtte spy foran TV-kameraet. Det samme skjedde i Amsterdam hvor de var i studio og jobbet.

– I går så spydde jeg i studio for første gang i mitt liv. Jeg gaula så mye i studio at jeg ble helt borte. Jeg dro på litt for mye, forteller Tshawe Baqwa.

Noen ganger har innsatsen gått ut over helsen.

– Vi gir alt for å få suksess. Både Yosef og jeg har blitt innlagt på sykehus, sier Tshawe.

– Mer enn en gang, tilføyer Yosef.

– Timeplanen var umenneskelig

I 2008 ble Tshawe innlagt på Ullevål sykehus, utmattet av stress og med en hissig mageinfluensa.

– Kroppen min sa nok. Altfor lite søvn, altfor lite næring, altfor mye alkohol, altfor hardt kjør. Den timeplanen vi hadde var umenneskelig. Så da sa kroppen min stopp og jeg besvimte. Så våknet jeg på Diakonhjemmet på Ullevål og der sa legen at jeg måtte være et par uker fordi jeg har kjørt meg ut, sier Tshawe som også ble innlagt i 2010.

Kjørt bort i ambulanse

I juni 2008 kunne Romerikes Blad fortelle at Yosef Wolde-Mariam var blitt kjørt bort i ambulanse fra en konsert for fotballskolen til Gjerdrum IL.

– Kjøret var for hardt. Så jeg ble også innlagt. Mer enn en gang. Så varer det litt, kommer ut igjen, lader batteriene, fortsetter og så blir jeg innlagt igjen. På et tidspunkt vil man sikkert få en større og hardere knekk, men inntil da så kjører vi på, forklarer Yosef, og Tshawe filføyer.

– Jeg vil ikke si at det er nødvendig å bli innlagt for å få suksess, men det sier noe om hvor mye vi investerer i å klatre opp denne stigen i musikkindustrien.