Seoghoer1
Seoghoer1

Derfor ville ikke Yosef besøke faren på dødsleiet

– Jeg var ung og sint og bar mye nag.

Yosef Wolde-Mariam forteller at han hadde et veldig angstrengt forhold til faren sin i denne ukens episode av «Madcons gale verden» på TV 2. Her forteller han åpent at samboeren Ammina Badjie måtte overtale ham til å besøke faren sin da han for noen år siden lå på dødsleiet.

Se tredje episode av «Madcons gale verden» gratis her

– Lovet mye, skuffet ofte

I denne episoden av serien tatoverer Yosef sin livshistorie på armen. På denne tatoveringen er moren og sønnen sentral, men han har også med faren.

– I en sky helt øverst på tatoveringen er det et øye som det renner en tåre fra. Det er for faren min som døde for noen år siden. Vi har ikke alltid hatt verdens beste forhold. Til tross ville jeg ha ham med på tatoveringen. Den symboliserer at jeg tilgir ham. Hvis han kunne, hadde han gjort ting annerledes, sier Yosef som vokste opp alene med moren.

– Han var en sånn type far som ikke var til stede for meg. Han lovet mye og skuffet ofte. Han ga ofte inntrykk av at ting skulle være annerledes, bedre, mer...Men det ble ikke sånn.

Les også: Politiet truet Yosef med fengsel

Kona overtalte ham

I flere år hadde ikke Yosef og faren kontakt. Men rett før han døde tok farens familie kontakt:

– Jeg fikk en telefon hvor de sa at hvis jeg har noe å si til faren min, er det på tide. Men jeg var ung og sint og bar mye nag mot ham. Så jeg sa nei. Kona sa: «Det må du gjøre». Jeg svarte: «Nei». Så forklarte hun meg, på en veldig fin måte, at det verste som kan skje hvis du går, er at du i etterkant forstår at det var verdt det. Ellers brukte du bare en time av livet ditt. Hvis du ikke går, kan du angre veldig mye mer. Så derfor gikk jeg, og det var siste gang jeg så ham, sier Yosef.

Les også: – Har du sett Alexandra Joner naken?

– Jeg begynte å grine

Det ble et rystende møte:

– Han var veldig, veldig syk. Han var lam og kunne ikke snakke. Han veide 36 kilo. Det var ikke noe pent syn. Jeg sa ikke stort. Men jeg var der. Jeg forventet ikke å få en slik reaksjon som jeg fikk. Men det er jo faren min uansett hvor sint jeg er. Så jeg begynte å grine. Det var siste gang. Jeg fikk en telefon ett par uker etterpå om at han var borte.

Les også: Madcon-Yosef: – Jeg ble truet med pistol mot pannen

– Begrave hatet

Yosef ble med på den store begravelsesen i Eritrea:

– Jeg hadde min egen monolog da vi begravde ham. Kulturen er sånn der jeg kommer fra at når en av foreldrene dør, skal den elsdte sønnen reise med kisten hjem. Så jeg dro til landsbyen fra Eritrea hvor han kom fra. Så det var over tusen mennesker som fulgte ham og gråt. Jeg ventet til alle hadde gått etter begravelsen og hadde min egen monolog til ham. Da sa jeg at jeg sint på deg hele livet. Sett på deg som alt annet enn en pappa. På mange måter følte jeg at jeg klarte å begrave mye av det hatet jeg hadde til ham. Så det var en deilig følelse.