thor hushovd og johan kaggestad (Foto: SCANPIX)
thor hushovd og johan kaggestad (Foto: SCANPIX)

Kaggestad er bekymret for Hushovd: – Usikker på hvor godt han trives

TV 2s ekspertkommentator synes ikke Thor Hushovd ser «happy» ut i BMC.

Thor Hushovds comeback til sykkelsetet i Tour de San Luis forrige uke ble ikke helt slik hverken han eller BMC hadde ønsket seg.

Sørlendingen hang med noen etapper, men ble sistemann på to av dem og pakket til slutt kofferten og reiste hjem.

– Tull å reise til Argentina
TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, er bekymret for at BMC er utålmodige med sin norske stjerne. Spesielt med tanke på at store deler av fjorårssesongen røk for Hushovd grunnet sykdom.

– Jeg håper at de ikke kjører han for tidlig og intenst inn i et for hardt rittprogram. Jeg er også usikker på hvor godt han trives i BMC. Jeg synes ikke han ser «happy» ut, sa Kaggestad på onsdagens Sportslunsj på TV 2 Sport.

Kaggestad likte heller ikke at Hushovd sesongdebuterte i Sør-Amerika.

– Det var bare tull å reise til Argentina, men han hadde ikke noe valg. Han ble pakken sammen og sendt av gårde. Slik er det jo på de profesjonelle lagene, sa han.

Les også: Derfor endte Hushovd aller sist i Argentina

– Tror Thor kommer tilbake
Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, innrømmer at comebacket ble alt annet enn en suksess.

– Han reiste til Argentina, men fikk litt sjokk i varmen og i høyden. Det ble ikke den sesongstarten han hadde håpet på. Thor er en konkurransemann. Han driver ikke med dette for å bli nummer ti, sa den tidligere sykkelproffen.

– Han er en vinnerskalle, så han jobber steinhardt for å komme tilbake der han hører hjemme. Og det er i toppen av internasjonal sykkelsport. Jeg tror han kommer tilbake, men vi må bare gi han litt tid, understreker Kvålsvoll.

Hushovd er for øyeblikket hjemme i Monaco og lader opp til neste ukes Tour Méditerranéen i Frankrike.