Vukicevic
Vukicevic

Sportssjefen: – Christina visste om bruddet med Petar allerede i oktober

Broren Vladimir Vukicevic fortsetter trolig med faren som trener.

Det sier sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund til TV 2 Sporten.

Som TV 2 Sporten meldte allerede i november, dropper Christina Vukicevic sin egen far som trener. 25-åringen har hatt faren Petar som trener gjennom hele karrieren.

VG Nett melder onsdag at Christina Vukicevic har hatt nye samtaler med friidrettsforbundet. Konklusjonen forblir at hun skifter ham ut som trener.

– Christina visste i oktober
Overfor TV 2 Sporten understreker sportssjefen at Christina Vukicevic allerede etter forrige sesong ønsket endringer i treningsopplegget.

– Det stemmer. Jeg ser flere medier sier at hun sa hun ville bli trent av sin far da hun og broren holdt pressekonferanse i november, men Christina sier at det er feil.

– Vi satt i møter i oktober og diskuterte dette med henne. Hun ønsker å styre mer selv og ha et eget opplegg, med en ny treningshverdag og ny hovedtrener, sier Nilsen til TV 2 Sporten.

Dette samsvarer med nyheten TV 2 Sporten meldte 15. november i fjor, hvor det ble bekreftet at planen hele veien var å omorganisere trenermodellen rundt Christina Vukicevic, og at faren ikke skulle være en del av denne.

– Så hun visste at Peter ikke skulle trene henne allerede i oktober?

– Det stemmer. Jeg ser flere medier sier at hun sa hun ville bli trent av sin far da hun og broren holdt pressekonferanse i november, men Christina sier at det er feil. Hun ville bare støtte sin far, sier Ronny Nilsen til tv2.no.

– Christina ønsket et nytt opplegg etter den svake fjorårssesongen, med skader i forkant. Hun vil ha et nytt opplegg.

Les også: Petar Vukicevic får ikke fortsette som landslagstrener

Broren fortsetter med faren
Etter det TV 2 Sporten kjenner til er Leif Olav Alnes den heteste kandidaten til å få hovedansvaret i Christina Vukiceviks nye prosjekt.

– Det får vi se på. Men han er en kompetent kandidat, svarer Nilsen.

Ifølge sportssjefen vil Christinas bror Vladimir Vukicevic fortsette med faren som trener.

– De tilbakemeldingene jeg har fått der, er at han vil bli trent av sin far.

– Er det problematisk?

– Vi har en president som har sagt at vi ikke kan nekte noen å trene sine egne barn. Det kan ikke vi styre, sier Nilsen.

Se TV 2 Sportens sak fra november her:

679398