peraage (Foto: Scanpix)
peraage (Foto: Scanpix)

Rekordmannen Skrøder med nytt jubileum

34-åringen spilte sin kamp nummer 700 i den svenske Elitserien tirsdag kveld.

Oslo (TV 2 Sporten): Per-Åge Skrøder er inne i sin 15. sesong på toppnivå i Sverige.

Sarpsborg-gutten har skrevet seg inn i historiebøkene i nabolandet ved flere anledninger, og ble tirsdag den første utenlandske spilleren som nådde 700 kamper i Elitserien. Han er også den eneste importspilleren med over 600 kamper.

Skrøder ble poengløs i tirsdagens møte med Frölunda, en av hans tidligere klubber, men landsmannen Kristian Forsberg satte inn de to siste målene i Modos 6-1-seier.

Ifølge hockeysverige.se er Skrøder den 17. spilleren gjennom tidene, uansett nasjonalitet, som spiller 700 kamper i Elitserien.

Han flyttet til Göteborg i 1998 og har spilt for Frölunda, Linköping, HV71 og Södertälje før han i 2006 byttet til Modo. 19. januar spilte Skrøder sin kamp nummer 400 for laget fra Örnsköldsvik.

I samtlige sesonger i Modo har landslagsspilleren prikket inn like mange eller flere poeng som i de foregående årene i Sverige. 29. november 2011 scoret Skrøder sitt 195. mål i Elitserien og ble med det den mestscorende utlendingen i svensk hockey.

34-åringen har scoret femte mest mål i ligaens historie, han ligger på 12. plass på oversikten over spillere med flest poeng og er oppe på en noe mer tvilsom sjetteplass på utvisningsstatistikken. I alle de tre statistikkene er han i tillegg beste utlending.

PS! Danske Jens Nielsen er den utenlandske spilleren med flest assist i Elitserien gjennom tidene med 223. Skrøder har 219...