OMDISKUTERT: Verken Loïc Rémy eller Scott Sinclair fikk straffe i sluttminuttene på Loftus Road.
OMDISKUTERT: Verken Loïc Rémy eller Scott Sinclair fikk straffe i sluttminuttene på Loftus Road.

Omdiskuterte situasjoner på Loftus Road: – Gult kort til den franske «drittsekken» - straffe til «den gode» engelske gutten

Manchester City stanget mot QPR-veggen og måtte ta til takke med ett poeng på Loftus Road.

QPR-Manchester City 0-0

Manchester City klarte ikke å overvinne et oppofrende og taktisk displinert QPR på Loftus Road. Roberto Mancinis menn styrte kampen fra start til slutt, men det ville seg ikke foran mål. City måtte ta til takke med ett poeng - dermed tapte den regjerende Premier League-mesteren viktige poeng i tittelkampen mot byrival United.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Delte meninger om straffesituasjonene
City produserte store sjanser gjennom hele kampen, mens QPR fikk sine muligheter på kontringer. Både Joe Hart og Júlio César reddet flere store sjanser for sine respektive lag, men dramaet omhandlet ikke de to sisteskansene da lagene gikk inn i kampens ti siste minutter.

Les også: Mario Balotelli blir AC Milan-spiller: – Vil ikke savne han i Premier League

Først gikk Loïc Rémy i bakken etter å ha forsert Joleon Lescott ved sekstenmeterstreken. Dommer Phil Dowd holdt fløyta borte fra munnen - det samme gjorde pipeblåseren da Nedum Onuoha la Scott Sinclair i bakken minutter før full tid. I TV 2s Premier League-studio var meningene delte om de to situasjonene.

– Gult kort til den franske «drittsekken» - straffe til «den gode» engelske gutten, sa Erik Thorstvedt fleipete.

NYTTELØST ROP OM STRAFFE: Loïc Rémy fikk ikke svar da han ropte på dommer Phil Dowd i kampen mot Manchester City. (Foto: Adam Davy)
NYTTELØST ROP OM STRAFFE: Loïc Rémy fikk ikke svar da han ropte på dommer Phil Dowd i kampen mot Manchester City. (Foto: Adam Davy)

Thomas Myhre var klar på at Rémy ikke fortjente straffe.

– Jeg synes at ingen av bildene viser at det er kontakt. Jeg mener at det er bra av Lescott at han trekker foten tilbake. Det er helt klart at han (Rémy red.anm) og filmer, sier Myhre, som fikk støtte av Peter Beagrie.

– Det er en god avgjørelse av dommeren. Rémy kaster seg i bakken. Kall det filming, kall det juksing, kall det hva du vil. Det eneste dommeren gjorde feil var at han ikke ga gult kort, sier Beagrie.

Les også: Redknapp: – Det er som en gjengkrig der ute
Les også: Anton Ferdinand drar til tyrkisk fotball - følg alle overgangene her!

Men de to ekspertene var derimot uenige i avgjørelsen om ikke å gi Sinclair straffespark etter å ha blitt taklet inn i sekstenmeteren.

– For meg er det straffe. Han takler bakfra og ballen bør da gå mot keeper, men det gjør den ikke, sier Beagrie.

– Jeg er uenig. Jeg synes ikke det er straffespark. Det er en klønete takling, men jeg synes ikke dette legitimerer straffe, sier Myhre.

TV 2 Play: Se gutta i studio diskutere straffesituasjonene!

ROPTE PÅ STRAFFE: Scott Sinclair gikk i bakken inne i QPRs sekstenmeter, men dommer Phil Dowd valgte ikke å dømme straffe.
ROPTE PÅ STRAFFE: Scott Sinclair gikk i bakken inne i QPRs sekstenmeter, men dommer Phil Dowd valgte ikke å dømme straffe.

– Brude scoret tre-fire mål
Avstanden opp til serieleder United er nå på fire poeng for City. Manager Robert Mancini skulle nok helst sett at luken bare var på to poeng før byrivalen skal ut i kamp mot Southampton onsdag.

– Jeg er frustrert fordi vi ikke vinner. Vi fortjente å score tre-fire mål, sa Mancini etter kampen, samtidig som han hyllet QPR-keeper Júlio César.

– Júlio er en av verdens beste keepere. Han reddet laget sitt og jeg er veldig glad på hans vegne, sa Mancini.

TV 2 Play: Se intervju med Roberto Mancini her!

Gleden over 0-0-resultatet var nok større hos QPR-manager Harry Redknapp, som kunne se at hans gutter dro i land den andre kampen på rad uten baklengsmål.

FIKK DET IKKE TIL: Roberto Mancini og Manchester City måtte ta til takke med ett poeng i bortekampen mot QPR. (Foto: Anthony Devlin)
FIKK DET IKKE TIL: Roberto Mancini og Manchester City måtte ta til takke med ett poeng i bortekampen mot QPR. (Foto: Anthony Devlin)

– Guttene forsvarte seg med livet som innsats i dag. Keeperen vår var fantastisk. På kontringer var vi farlige flere ganger. Adel var gjennom i den første omgangen, Rémy i den andre. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med innsatsen, sier Redknapp.

TV 2 Play: Her tar Redknapp telefonen under intervju!
TV 2 Play: Se intervju med Harry Redknapp etter kampen mot City!

Etter kampen ble Ryan Nelsen takket av for siste gang på Loftus Road. Midtstopperen forlater nå Premier League til fordel for treneryrket i Toronto FC i MLS.

– Han er en skikkelig midtstopper. Jeg har alltid vært en «fan» av ham. I alle årene han var i Blackburn forsøkte jeg å signere ham mange ganger. Endelig klarte jeg å hente ham til Tottenham forrige sesong. Da jeg forlot klubben lot de ham gå. Jeg vet ikke hvorfor. Han har vært helt fremragende for oss, sier Redknapp.

Les også: Manchester United mest verdt
Les også: Hevder at Qatar «kjøpte» fotball-VM

Julío César-tabbe straffet seg nesten
Ikke uventet tok Manchester City styring om kampen mot QPR på Loftus Road. Harry Redknapp hadde tydeligvis gikk sine spillere klare instrukser på forhånd, for de hvite og blå lå meget lavt i banen og gjorde det følgelig ekstremt vanskelig for Citys fotrappe stjerner å produsere sjanser.

Kampplanen så ut til å fungere godt de første ti minuttene. For City stanget mot veggen, mens QPR forsøkte å ta sine sjanser på kontringer. Adel Taarabt lettet flere ganger trykket mot QPR med kreativitet og friske takter i åpningsminuttene, men det ble med de befriende sekundene uten City-press for vertene.

For etter ni minutter kom kampens første sjanse. David Silva svingte en corner mot målet til Júlio César, og ballen ble tydelig tatt av vinden. Den brasilianske sisteskansen leverte fra seg en elendig utboksing og ballen dalte ned til Joleon Lescott på femmeteren. Men heldigvis for QPR viste Lescott at han ikke er av de farligste foran mål da han blåste volleyskuddet over tverrliggeren.

Zabaleta hindret av tverrliggeren
Presset mot QPR avtok ikke utover i omgangen, og drøyt 20 minutter var spilt da gjestene var millimeter unna ledermålet. Sergio Agüero lurte seg flott fri fra en QPR-spiller ved sidelinjen og leverte fra seg ballen til en fremadstormende David Silva.

Spanjolen dro av et par mann for han tittet opp og slo smart tilbake til Zabaleta inne i feltet. Backen hoppet til og stupeheadet innlegget mot mål, men en utspilt Júlio César kunne prise seg lykkelig for at tverrliggeren stod i veien for Zabaleta.

I TVERRLIGGEREN: Pablo Zabaleta svært nære scoring etter vakkert forarbeid av David Silva.
I TVERRLIGGEREN: Pablo Zabaleta svært nære scoring etter vakkert forarbeid av David Silva.

Heller ikke Javi García, som vikarierte på midtstopperplass, fikk det helt til da han prøvde seg minutter senere. Skuddet fra langt hold var både knallhardt og presist, men kanonkulen lurte seg på utsiden av stolpen til Júlio César.

Les også: Ferguson tiltalt av FA for dårlig oppførsel
Les også: Materazzi: – Om jeg er en løgner, er Benitez slank

Taarabt så nære, så nære
City fortsatte å kjøre på og presset mot QPR økte utover i omgangen, men den enorme offentiven mot vertenes banehalvdel etterlot store rom bakover på banen.

Etter en corner mistet Lescott ballen ved sekstenmeteren til QPR og gjestene satte i gang i et forrykende tempo. Esteban Granero leverte videre til Taarabt, som stormet over hele banen mot målet til Hart. Ved sekstenmeteren kjørte midtbanespilleren en kjapp overstegsfinte og fikk lurt seg bort fra Gaël Clichy, men Hart var både god og heldig da han fikk reddet skuddet til QPRs klart beste spiller i den første omgangen.

NÆR SJOKKSCORING: Adel Taarabt hadde tidenes mulighet til å overliste Joe Hart, men den engelske landslagskeeren nektet å la seg overliste. (Foto: Anthony Devlin)
NÆR SJOKKSCORING: Adel Taarabt hadde tidenes mulighet til å overliste Joe Hart, men den engelske landslagskeeren nektet å la seg overliste. (Foto: Anthony Devlin)

Kun få strakser senere var det QPR som kunne prise seg lykkelig over keeperspill i verdensklasse. Carlos Tévez la vakkert ut til Gareth Barry på sekstenmeterstreken, og midtbanespilleren bredsidet til ballen på direkten. Men Júlio César vartet opp med et tigersprang og fikk reddet ballen på mesterlig vis.

Omdiskutert situasjon
Lagene gikk målløse til pause, men på tross av store sjanser i den første omgangen så var det lite som tydet på at noen av lagene skulle få ballen i mål etter hvilen. City fortsatte å trykke mot QPRs sekstenmeter, men vertenes mur så ut til å være umulig å komme seg forbi.

QPR satset alt på kontringer også i den andre omgangen, og kvarteret før full tid ble det dramatikk på Loftus Road. Loïc Rémy satte fart og kom seg forbi Lescott, men spissen deiset i bakken inne i sekstenmeteren. Dommer Phil Dowd valgte å la spillet gå, men han ga heller ikke gult kort til Rémy.

Les også: Hevder at Qatar «kjøpte» fotball-VM

Men det var likevel City som var nærmest scoring. Drøyt åtte minutter før full tid sendte Silva gjennom til innbytter Edin Dzeko som knallet ballen tilbake inn i feltet. Silva fullførte løpet og fikk levert fra seg en avslutning med bredsiden av foten, men igjen var Júlio César i det umulige hjørnet. Brasilianeren var raskt nede og hindret Silva i å score kampens første mål.

UMULIG Å OVERLISTE: Júlio César gjorde livet surt for Manchester City med en rekke klasseredninger på Loftus Road. (Foto: STEFAN WERMUTH, © KFD/TY)
UMULIG Å OVERLISTE: Júlio César gjorde livet surt for Manchester City med en rekke klasseredninger på Loftus Road. (Foto: STEFAN WERMUTH, © KFD/TY)

Ikke mange minutter senere var det City sin tur til å rope på straffe. Nedum Onuha klarte ikke å få has på innbytter Scott Sinclair og strakk ut en fot. Sinclair gikk rett i bakken, men også denne gangen holdt Dowd fløyta borte fra munnen.

City klarte ikke å sette inn den siste offensiven, og dermed endte kampen 0-0.

Slik startet lagene:
QPR (4-2-3-1): Júlio César - Nedum Onuoha, Ryan Nelsen, Clint Hill, Armand Traoré - Stéphane M'Bia, Shaun Derry - Fabio, Esteban Granero, Adel Taarabt - Loïc Rémy
Manchester City (4-2-3-1): Joe Hart - Pablo Zabaleta, Javi García, Joleon Lescott, Gaël Clichy - James Milner, Gareth Barry - Samir Nasri, Sergio Agüero, David Silva - Carlos Tévez