Ferguson
Ferguson

Ferguson tiltalt av FA for dårlig oppførsel

Straffes for uttalelsene etter kampen mot Tottenham.

Det engelske fotballforbundet (FA) vil straffe Manchester United-manager Sir Alex Ferguson for uttalelsene han kom med etter 1-1-kampen mot Tottenham 20. januar.

Skotten gikk til verbalt angrep på linjedommeren Simon Beck da United, i Fergusons øyne, ble snytt for straffe.

– Han hadde en sjokkerende kamp. Jeg er skuffet over prestasjonen hans, sa Ferguson.

– Hvordan han ikke så straffesparket til Wayne Rooney vet jeg ikke. Det var også en del andre avgjørelser jeg ikke forstår. Vi fikk ingenting på den siden av banen.

IKKE STRAFFE: Wayne Rooney gikk i bakken inne i sekstenmeteren i kampen mot Tottenham, men Manchester United fikk ikke straffe. (Foto: IAN KINGTON, © dan)
IKKE STRAFFE: Wayne Rooney gikk i bakken inne i sekstenmeteren i kampen mot Tottenham, men Manchester United fikk ikke straffe. (Foto: IAN KINGTON, © dan)

I en pressemelding skriver FA at tiltalen mot Ferguson kommer som en følge av uttalelsene etter kampen på White Hart Lane.

– Det er påstått at Manchester United-manageren har brutt FA-regel E3 da han antydet at en av kamplederne var motivert av favorisering, skriver FA i pressemeldingen.

Ferguson har inntill 1. februar på å svare på tiltalen.

Les også: Mario Balotelli blir AC Milan-spiller
Les også: Scholes frastjålet bilen på gårdsplassen

United-bossen skal også at kommet med mer kritikk mot linjedommer Beck etter kampen mot Tottenham. Han dro også frem assistentdommerens innsats i en kamp mot Chelsea i 2010.

– Vi husker han godt fra Chelsea-kampen, hvor Didier Drogba var to meter offside og ikke vinket, sa han.