Operert Mowinckel blir klar for VM

Alpinisten Ragnhild Mowinckel ble operert for en leddbåndsskade i tommelen i Oslo mandag, men alt tyder på at hun blir klar for VM i neste uke.

Der går super G-for kvinner allerede tirsdag, men operasjonen gikk så bra at den norske junioren, som satser på å få med seg både senior- og junior-VM, kommer til å stille til start i østerrikske Schladming.

– Det var et leddbånd i tommelen som måtte opereres, men operasjonen gikk bra, så hun kommer veldig raskt tilbake på ski igjen. Vi klarer å holde denne lille skaden i sjakk ved hjelp av en skinne, så dette har vi kontroll på, sier sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Lotte Smiseth Sejersted brakk tommelen før sesongstart i fjor. Hun klarte seg fint med en skinne som hjelpemiddel, og brukte skinnen i forbindelse med sesongåpningen i Sölden, uten at det så ut til å hemme henne.

Mowinckel, som har vært den beste norske fartskjøreren på kvinnesiden i år, skadet tommelen i et europacuprenn i Bulgaria torsdag i forrige uke, men skaden var ikke så alvorlig som det var grunn til å frykte.

Sportssjef Ryste holder foreløpig kortene tett til brystet og vil ikke røpe overfor NTB hvilke norske alpinister som blir med til VM i Schladming. (©NTB)