CC Cowboys frontfigur Magnus Grønneberg oversatte engelskspråklige tekster til norsk i «Hver gang vi møtes». Kona, som han har vært gift med i 26 år, hjalp ham.
CC Cowboys frontfigur Magnus Grønneberg oversatte engelskspråklige tekster til norsk i «Hver gang vi møtes». Kona, som han har vært gift med i 26 år, hjalp ham.

Grønneberg oversatte «Hver gang vi møtes»-tekstene med kona

Magnus Grønneberg: – Hun er stødigere i engelsk enn meg.

CC Cowboys-frontfigur Magnus Grønneberg (45) har oversatt alle engelskspråkelige låter til norsk i «Hver gang vi møtes». Lene Marlins «Sitting Down Here» ble til «Da sitter jeg her» og Kurt Nilsens «My Street» ble til «Mitt strøk».

Om en drøy uke ser vi ham fremføre en Marion Ravn-låt på norsk.

Kona er stødigere i engelsk

Grønneberg forteller til TV2.no at han oversatte låttekstene sammen med sin kone, som han har vært gift med i 26 år.

– Jeg oversatte både Marion, Kurt og Lenes sanger sammen med min kone. Hun er stødigere i engelsk enn meg, og hun er veldig flink til å sette ord på rett plass. Vi gjorde det sammen til musikk, og det var egentlig bare veldig hyggelig da vi satt der og tok for oss sang for sang, sier han.

Grønneberg tror både Marlin, Ravn og Nilsen likte hans versjoner av deres låter.

– Jeg har i alle fall inntrykk av at alle de tre har vært veldig glade for mine versjoner.

Les også: – Vi ble som en leirskolegjeng

– Magnus er superflink

Og det viser seg at han har rett. Lene Marlin hadde følgende å si til TV2.no etter at Magnus fremførte «Sitting Down Here» som «Da sitter jeg her»:

– Jeg hadde ikke tenkt på at han kom til å oversette den, jeg trodde han ville synge den på engelsk. Men siden han hadde oversatt den til norsk, ble den mye bedre. Det er en av de fine tingene at man får høre låtene sine i helt forskjellig fra hva man hadde tenkt, og Magnus er superflink og jeg digger stemmen hans og måten han formidler på. Det var jævlig bra!

Se Magnus fremføre «Da sitter jeg her»:

691921

– Røft og tøft

Kurt Nilsen var også svært fornøyd med hva Grønneberg hadde gjort med låta hans.

– Magnus sang «My Street» som ble gjort om til «Strøket mitt» og sang den på norsk. Det var røft og det var tøft! Han hadde tatt den litt opp i tempo så den ble tung og stilig. Det var låten jeg valgte å synge på slutten av sendingen sammen med ham, og det syns jeg var dritkult. Det ble god stemning.

Se Magnus fremføre «Mitt strøk»:

693943

Se Magnus og Kurt fremføre «Mitt strøk»:

693936

Nedenfor kan du se intervjuet Magnus Grønneberg gjorde med «Ettermiddagen» onsdag 30. januar, hvor han blant annet snakket om «Hver gang vi møtes» og oversetting av tekster.

695530

Se alt som skjedde da Kurt Nilsen ble hyllet

Se alt som skjedde da Lene Marlin ble hyllet

Se alt som skjedde da Morten Abel ble hyllet

Se alt som skjedde da Anita Skorgan ble hyllet