wilbek (Foto: Ekstra Bladet)
wilbek (Foto: Ekstra Bladet)

Her klikker Wilbek på journalist: – Hold kjeft, så avskyelig dere er!

Danmark-treneren hudflettet Ekstra Bladets utsendte da han fikk et spørsmål han ikke likte.

Ulrik Wilbeks danske herrelandslag ble blåst av banen og tapte med hele 16 mål i VM-finalen mot Spania søndag.

Var syk og droppet pressekonferanse
På pressemøtet etter kampen dukket ikke Wilbek opp, noe som fikk den spanske landslagssjefen til å kalle danskens oppførsel for uverdig.

– Jeg er mest skuffet over at Ulrik Wilbek ikke er her. Vi har tapt mot dem fire ganger, og da har både jeg og han vært der. Nå slo vi dem, og så var han ikke her. Det er uverdig for den såkalte årets trener i verden, sa Spania-trener Valero Rivera ifølge Ekstra Bladet.

– Hold kjeft!
Mandag fløy Wilbek og de danske spillerne hjem, men var langt fra fornøyd da Ekstra Bladets reporter forsøkte å spørre ham ut om hva som skjedde. På spørsmål om hvorfor han ikke stilte på pressemøtet svarer landslagstreneren følgende:

– Det var fordi jeg var syk.

– Du var syk, men du var jo der under hele kampen, fortsetter Ekstra Bladets reporter.

Det spørsmålet fikk Wilbek til å se rødt.

– Vet du hva? Jeg synes du er frekk. Hold kjeft. Så frekk du er. Det var da forferdelig. Jeg sier til deg at jeg var syk, så oppfør deg ordentlig. Hold kjeft, så avskyelig dere er, raser Wilbek mot reporteren.

Holdt sykdommen hemmelig
Mandag ettermiddag sendte Wilbek ut en pressemelding der han forsøker å forklare sitt fravær. Der skriver han at han har vært i dårlig form de tre-fire siste dagene, og understreket at det ikke var mangel på respekt for spanjolene som gjorde at han droppet pressekonferansen.

– Det var noe jeg bevisst unnlot å si fra om, både eksternt og internt. Jeg skjønte at vi som kollektiv hadde langt viktigere ting å fokusere på enn min helsetilstand, skriver Wilbek i sin uttalelse på DHFs nettsider.

Han understreker at han ga intervjuer med danske medier i mixed zone, og at det kun var den internasjonale pressekonferansen han droppet. Han forstår imidlertid at den spanske landslagssjefen reagerte.

– Jeg forstår fullt og helt at min spanske kollega, Valero Rivera, undret seg over at jeg ikke stilte opp. Jeg vil på det sterkeste understreke at det på ingen måte var noen form av manglende respekt overfor hans arbeid eller det spanske lagets VM-seier som var grunnen til at jeg ikke var der. Tvert imot anerkjenner jeg til det fulle Spanias fantastiske innsats, skriver Wilbek.