FÅR TRENE BARNA: Petar Vukicevic. (Foto: Erichsen, Jarl Fr., © PEK)
FÅR TRENE BARNA: Petar Vukicevic. (Foto: Erichsen, Jarl Fr., © PEK)

Saken mot Petar Vukicevic henlagt

Påtalenemnda i Antidoping Norge har i dag behandlet saken mot Petar Vukicevic.

Det opplyser påtalenemnda i en pressemelding mandag. Årsaken til henleggelsen er at foreldelsesfristen er utløpt.

– Påtalenemnden i Antidoping Norge henlegger saken da det ikke er funnet bevis for forhold som innebærer brudd på bestemmelsene innenfor foreldelsesfristen, skriver de i sin pressemelding.

Antidoping Norge har gjennomført en rekke intervjuer og samtaler, og det er etter samtykke fra utøvere også innhentet analyseresultater fra legebesøk. Det er ifølge påtalenemnda gjennom disse undersøkelser ikke funnet grunnlag for at det er forhold innenfor foreldelsesfristen som innebærer brudd på dopingbestemmelsene.

Vukicevic har hevdet at e-postkorrespondansen fra 2001 til 2003 som beskriver et «avansert dopingregime med bruk av testosteron og veksthormon» var manipulert. Påtalenemnda har ikke funnet grunnlag for at slik manipulasjon har forekommet, men på grunn av foreldelsen tar man ikke stilling til om det er begått brudd på antidopingbestemmelsene.

Påtalenemnda behandlet denne saken første gang i november 2011. Den gang ble saken henlagt på grunn av at den var foreldet. Verdens antidopingbyrå (WADA) ble rutinemessig orientert og vurderte saken på samme måte.

I november i fjor tok Antidoping Norge saken opp igjen etter at det framkom nye opplysninger i mediene, og etter anmodning fra Norges Idrettsforbund.

Glad og lettet
Vukicevic selv er glad og lettet for at han endelig er renvasket. Han ser fram til å fortsette sitt vanlige liv.

«Det er ikke overraskende at saken nå er henlagt siden Petar Vukicevic hele tiden har hevdet at han ikke har hatt befatning med doping», sier Strømme i en pressemelding.

«Enda viktigere enn at saken er henlagt, er at Antidoping Norge heller ikke har funnet noe å kritisere eller sette fingeren på til tross for at dette er den mest omfattende undersøkelsen av dopinganklager som er foretatt i Norge».

Strømme fortsetter:» Petar Vukicevic, Friidrettsforbundet og Antidoping Norge har alle vært klare på at det burde være åpenhet rundt saken og at om kritikkverdige forhold ble påvist, så burde det komme frem eller i motsatt fall at saken måtte legges endelig til side.

«Det fremgår at Antidoping Norge har hatt samtaler med en stor mengde personer, uten at dette har medført konstatering av noe uheldig forhold. Det fremgår også at det er innhentet nye blodprøver uten at det har medført noe funn som er verdt å viderebringe».

(©NTB/TV 2 Sporten)