Tiril Sjåstad Christiansen (Foto: Jonas Greve)
Tiril Sjåstad Christiansen (Foto: Jonas Greve)

Sensasjonelt X Games-gull til Tiril Sjåstad Christiansen: – Dette var drømmen

Etter å ha levert hennes beste slopestyle-run noensinne sjokkerte Tiril Sjåstad Christiansen (17) alle med å ta gull i Aspen.

Geilo-jenta var med i X Games for første gang, og sa til TV 2 på søndag at hun syns det var helt sykt å få være en del av verdens største ski- og snowboardkonkurranse. Men det skulle vise seg at hun langt ifra skulle bli en anonym deltaker. Etter å ha falt i første run tok hun seg sammen, og tok ledelsen etter andre forsøk med 91.33 poeng.

Uhyre spennende
Med kreativ railkjøring på toppen av løypa, en stor 900 og både høyre- og venstre 540 leverte 17-åringen, som også var yngstemann i konkurransen, sitt livs finale. Hun forbedret seg enda et hakk i siste forsøk med den sterke poengsummen 92.33 av 100 poeng. Den store favorittenKaya Turski, som har vunnet X Games tre år på rad, var den eneste som stod igjen på toppen og kunne ta fra Geilo-jenta gullet. Den kanadiske jenta kjørte sterkt, men fikk "kun" 90 poeng og Sjåstad Christiansen kunne strekke armene i været etter et historisk X Games-gull!

– Det er helt utrolig, det var drømmen min. Nå kan jeg krysse det av lista, sier en fantastisk glad Sjåstad Christiansen til TV 2 rett etter finalen.

17-åringen legger ikke skjul på at hun var nervøs da hun sto på toppen før sitt avgjørende «run», men forteller at hun ikke holdt noe tilbake i finalen.

– Jeg kjenner ikke mange som blir så nervøs som meg på start, men vi hallinger går ikke for noe «safe» greier vi. Vi kjører all in hver gang, sier Sjåstad Christiansen.

Satser både halfpipe og slopestyle
17-åringen har sølv fra både JR-VM og OL, og tok sin første verdenscupseier i halfpipe på New Zealand i september. Hun er den eneste på det norske landslaget som satser på både halfpipe og slopestyle foran Sotsji-OL om et år, og viser at Norge også har en sterk kanditat på jentesida.

Etter seieren i X Games måtte 17-åringen felle en tåre.

– Jeg er kjent for å være veldig emosjonell. Tårene kommer fort når jeg blir glad, forteller en sprudlende Sjåstad Christiansen.

LES OGSÅ: Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen: – Legger opp hvis bare søsteren min kommer til OL
LES OGSÅ: White ble historisk i X-games

– Helt rå
Landslagssjef Christoffer Frankum var naturligvis imponert over sin unge elev. Han var sikker på at Sjåstad Christiansen kom til å levere under X Games.

– Tiril er helt rå på ski. Det har vi visst hele tiden, og nå får hun vist for hele verden at hun er helt rå på ski, sier Frankum til TV 2 Sporten.

Her kan du se Sjåstad Christiansen sitt «run» som skaffet henne gullet i X Games.

Resultater slopestyle jenter, X Games 2013:
1. Tiril Sjåstad Christiansen 92,33
2. Kaya Turski 90
3. Dara Howell 89,33
4. Ashley Battersby 88,66
5. Keri Herman 88,33
6. Yuki Tsubota 87,66
7. Jamie Crane-Mauzy 74,33

Tiril Sjåstad Christiansen (Foto: Jonas Greve)
Tiril Sjåstad Christiansen (Foto: Jonas Greve)