SCORET TO: Kaptein Mikael Dorsin tok ansvar for Rosenborg. (Foto: Alley, Ned)
SCORET TO: Kaptein Mikael Dorsin tok ansvar for Rosenborg. (Foto: Alley, Ned)

Rosenborg-Dorsin blir jurist

– Det er viktig å ha noe å falle tilbake på etter fotballkarrieren, sier svensken.

La Manga (TV 2 Sporten): Mikael «Micke» Dorsin har de siste årene kombinert spill for Rosenborg med høyere utdannelse ved Folkeuniversitetet i Trondheim.

Svensken er godt i gang med juristutdannelsen og mener det er fullt mulig å kombinere universitetsutdannelse med en fotballkarriere.

- Er du sliten så må du bare likevel komme deg på forelesning for å henge med. Det går ikke an å snike seg unna. For meg handler det om å satse på det du har bestemt deg for å gjøre.

- Du rekker over det
- Du velger selv hva du vil gjøre og jeg visste hva jeg ga meg inn på da jeg startet på jus. Jeg har kone og to barn og spiller for Rosenborg, men er du strukturert så rekker du over det, sier Dorsin til TV 2 Sporten.

- Er du sliten så må du bare likevel komme deg på forelesning for å henge med. Det går ikke an å snike seg unna. For meg handler det om å satse på det du har bestemt deg for å gjøre, men det er ikke slik at det påvirker fotballen. Snarere tvert imot. Jeg treffer nye folk og lærer noe nytt hver dag. Og så er det veldig bra en å ha når en slik utdannelse når du legger opp, sier Rosenborgs kaptein om jusstudiene.

LES OGSÅ: Perry om Sørloth junior: - Han blir bedre enn faren

31-åringen har fremdeles noen år igjen før han kan kalle seg fotballspiller og jurist.

- Jeg har studert jus i to år, og har ett år igjen til bachelorgraden, og tre år igjen til mastergraden før jeg er ferdig. Så jeg har en liten bit igjen. Men jeg kom godt i gang det første året og fikk gode tilbakemeldinger og karakterer. Og slik er det jo i livet ellers – får du gode tilbakemeldinger på det du gjør så vokser energien, motivasjonen og interessen, sier mannen med totalt 16 landskamper for Sverige.

- Jeg tror det passer for meg
- Hvorfor valgte du jusfaget?

- Jus er nok det jeg hadde begynt å studere tidligere dersom jeg ikke hadde satset på fotball. Jeg tror det passer for meg, og det er mange ulike jobbmuligheter når du er ferdig, svarer svensken.

- Vil du anbefale andre fotballspillere å ta høyere utdanning ved siden av fotballkarrieren?

- Jeg vil ikke mase på folk og folk er jo veldig forskjellige. Men jeg tror det kan være bra ha noe å drive med utenfor fotballbanen. Det må imidlertid ikke gå ut over fotballen og du må finne en balansegang. For meg har det imidlertid bare vært positiv. Jeg lærer nye ting, treffer nye folk i et nytt miljø og utvikler meg som menneske, oppsummerer han.

Mikael Dorsin og resten av Rosenborg får islandsk motstand i kvalifiseringen til Mesterligaen.
Mikael Dorsin og resten av Rosenborg får islandsk motstand i kvalifiseringen til Mesterligaen.

- Krever disiplin
Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun er klar over at det krever mye å kombinere høyere utdannelse med en fotballkarriere.

- Det krever stor disiplin og det er vanskelig å følge et undervisningsopplegg når du er fotballspiller. De trener såpass mye på ulike tidspunkt at det ikke er mulig å få med seg all undervisning. Men enkelte klarer dette dersom de er strukturerte og disiplinerte, sier Hoftun til TV 2 Sporten.

- Anbefaler Rosenborg spillerne å ta en utdannelse ved siden av fotballkarrieren?

- Det er helt klart veldig smart og noe vi oppfordrer til. Men samtidig så er vi opptatt av at spillerne som er her er mest fokusert på Rosenborg. Det er imidlertid mulig å gjøre noe ved siden av – det er nok av tid og anledning til det, svarer Hoftun.

- Samtidig er det sånn at noen får til å kombinere fotballen med utdannelse, mens andre har større vanskeligheter med å kombinere det, svarer han.

Erik Hoftun
Erik Hoftun

- Er fullt mulig
Hoftun minner om at også flere tidligere Rosenborg-spillere har tatt høyere utdannelse ved siden av karrieren.

- Flere i Rosenborg har tatt høyere utdannelse tidligere. Vi har jo Micke Dorsin nå som tar jusutdannelse, og tidligere hadde vi Fredrik Winsnes og Espen Johnsen som begge utdannet seg til leger. Så det er mulig, men det krever en strukturert hverdag, understreker han.