SPURTSLO UHRENHOLDT JACOBSEN: Tora Berger gikk Varden inn til NM gull på søndagens stafett. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
SPURTSLO UHRENHOLDT JACOBSEN: Tora Berger gikk Varden inn til NM gull på søndagens stafett. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
TOK GULL: Kathrine Harsem (t.v.), Marthe Kristoffersen og Tora Berger gikk Varden inn til NM gull på søndagen stafett. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
TOK GULL: Kathrine Harsem (t.v.), Marthe Kristoffersen og Tora Berger gikk Varden inn til NM gull på søndagen stafett. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Uhrenholdt Jacobsen spurtslått av Tora Berger: – Jeg gidder ikke snakke med dere

Astrid Uhrenholdt Jacobsen nektet å kalle duellen mot Tora Berger for spurt.

Gåsbu (TV 2): Tora Berger har for vane å dominere i skiskyting, men da hun stilte opp på NM-stafetten søndag viste hun og at hun også kan «matche» Norges beste langrennsløpere.

For i duell med Astrid Uhrenholdt Jacobsen og IL Heming-Ski på den siste etappen, grep Berger og Varden sjansen. Duoen kom sammen inn på stadion og det hele skulle avgjøres på oppløpet, der var Berger sterkest.

Petter er ofte lenger bak før en spurt, og det kaller vi spurt

Nektet å kalle duellen spurt
Uhrenholdt Jacobsen stivnet noe, mens Berger stod løpet ut og gikk Varden inn til NM-gull. Uhrenholdt Jacobsen avviser at det var snakk om en spurt mot Berger.

– Jeg var litt bak, så jeg vil ikke kalle det et spurtoppgjør, sier Jacobsen.

– Er du overrasket over at Berger var så sterk mot slutten?

– Jeg sa for to sekunder siden at det ikke var en spurt. Jeg synes ikke spurten hennes er sterk, for jeg tar jo innpå henne når jeg kommer på oppløpet. Det er inngangen hennes som er sterk. Selve toppfarten er kanskje ikke det råeste, sier Jacobsen.

Les også: Kun to av seks medaljevinnere møtte opp på premieutdelingene
Les også: Nå er Bjørgen NM-dronningen

Kristoffersen mener det var spurt
Da hun fikk spørsmål om spurt-tapet for tredje gang sukket Jacobsen oppgitt.

– Jeg gidder ikke å snakke med dere lenger.

Marthe Kristoffersen gikk andre etappe for Varden. Hun skjønner ikke hva Uhrenholdt Jacobsen mener.

– Petter er ofte lenger bak før en spurt, og det kaller vi spurt. Tora får all «cred» fra meg og gjør et kjempeløp, sier Kristoffersen.

Berger synes selv det var en spurtduell mot Jacobsen.

– Jeg kom litt forbi henne før stadion. Det var egentlig bare å ta i alt jeg hadde opp den siste bakken. I spurten følte jeg at jeg hadde god kontroll, men da jeg så meg til siden så jeg at Astrid kom veldig fort. Da måtte jeg ta i ekstra, sier Berger.

Les også: Frustrert Sundby kaller Northug feig: – Ja, jeg er feig
Les også: Jørgen Aukland vant Marcialonga

Berger tok «en Northug»
Jacobsen mener Tora Berger tjente på å ligge på bakskiene hennes, akkurat som Petter Northug gjorde i duell med Martin Johnsrud Sundby på lørdag.

– Jeg gjør mye av jobben underveis, men hun henger veldig bra. Jeg hadde ikke en bra nok finish. Jeg hadde ikke verdens beste ski i dag heller. Jeg er normalt mye sterkere enn Tora, så det er litt kjedelig, sier Jacobsen.

Ankerkvinne Kari Øyre Slind gikk Oppdal inn til bronsemedalje.

Kathrine Harsem og Marthe Kristoffersen gikk de to første etappene for gullvinner Varden, mens Tuva Toftdahl Staver og Ragnhild Haga gikk sammen med Uhrenholdt Jacobsen på Heming-Ski.