Mot gull? Klarer Ole Gunnar Solskjær å styre Molde inn til seriegull nummer to? Se Molde Hønefoss på TV 2 18.00 i morgen!  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Mot gull? Klarer Ole Gunnar Solskjær å styre Molde inn til seriegull nummer to? Se Molde Hønefoss på TV 2 18.00 i morgen! (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Solskjær om Moldes rekordbudsjett: – Vi er nødt til å øke for å nærme oss de store klubbene

Molde øker med ni millioner kroner fra i fjor og er svært nære 100 millioner kroner i budsjettert omsetning.

La Manga/Pinatar (TV 2 Sporten): Ankomsten til Ole Gunnar Solskjær har ikke bare gitt Molde to seriegull på rad, men også mer penger i klubbkassen enn noensinne tidligere.

LES OGSÅ: Solskjær ønsker å hente tilbake Pape Paté Diouf

Nå øker Molde budsjettet igjen, og nærmer seg med stormskritt milepælen 100 millioner kroner i budsjettert omsetning.

Økningen i budsjettet har ført til at vi har ansatt flere folk fordi vi har vært få ansatte både i administrasjonen og i den sportslige avdelingen

Ny klubbrekord
Det er rekord i klubbens 100-årige historie.

– I 2012 hadde vi en budsjettert omsetning på 90 millioner kroner. Budsjettert omsetning for 2013 er 99 millioner kroner, opplyser Ole Jakob Valla Strandhagen, som er økonomisjef (CFO) i Molde FK, i en e-post til TV 2 Sporten.

Han forklarer økningen på ni millioner kroner i det totale budsjettet slik:

– Vi regner med en generell inntektsøkning med unntak av publikumsinntekter som er mer eller mindre uendret sammenlignet med 2012, forteller Valla Strandhagen.

Ole_Gunnar_Solskjær
Ole_Gunnar_Solskjær

– Må øke for å nærme oss konkurrentene
Moldes suksessmanager Ole Gunnar Solskjær mener klubben er nødt til å øke budsjettene for å ta ytterligere skritt fremover.

– Vi ligger mye likt på lønnsbudsjettet vårt som i fjor, og så har vi også budsjettert med salg av spillere. Men økningen i budsjettet har ført til at vi har ansatt flere folk fordi vi har vært få ansatte både i administrasjonen og i den sportslige avdelingen, sier Solskjær om Moldes rekordbudsjett for 2013 på 99 millioner kroner.

– Skal vi skal ta steget og etablere oss i toppen og bli blant de 2–3 beste hver sesong og kjempe om gruppespill i Mesterligaen så er vi nødt til å øke budsjettet. Vi må begynne å nærme oss de store klubbene, konstaterer han.

Rosenborg hadde i 2012 et totalbudsjett med en ramme på 195 millioner kroner. Det er nesten 100 millioner mer enn Molde.

– Men det koster å forvalte de millionene også, for å si det sånn. Og så har det jo litt å si hvordan du bruker dem, sier Solskjær – og sender et lite stikk opp til Lerkendal.

Vegard Forren er tilbake hos Ole Gunnar Solskjær i Molde. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Vegard Forren er tilbake hos Ole Gunnar Solskjær i Molde. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

– Vi går i pluss
Solskjær gleder seg samtidig over at klubben også får inn penger – ikke bare på grunn av den sportslige suksessen, men også på grunn av spillersalg.

– Vi har solgt masse spillere de siste årene og budsjettet hos oss går i pluss, for å si det sånn, røper Moldes manager.