CITYMÅL22
CITYMÅL22
AAAU222
AAAU222
silvacuurl22
silvacuurl22
TEVEZSJANSE22
TEVEZSJANSE22
Jones (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Jones (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Zabaleta sendte City til femte runde

Manchester City fikk hull på Stoke-forsvaret seks minutter før slutt.

Stoke- Manchester City 0-1

Manchester City var store favoritter i forkant av møtet med Stoke lørdag. De lyseblå fikk det likevel langt tøffere enn de nok ønsket.

Ikke før i det 86. minutt fikk de hull på Stoke-forsvaret. Etter at Citys angrepsrekke hadde misbrukt flere sjanser var det til slutt høyreback Pablo Zabaleta som avgjorde for de lyseblå.

Bortelaget best i gang
Det var bortelaget som kom best i gang på Britannia. Etter syv minutter kom den første store sjansen. Carlos Tevez ble spilt fint gjennom hjemmelagets forsvar. Thomas Sørensen stod derimot i veien for argentinerens avslutning.

Etter 19 minutter fikk City frispark helt nede ved Stokes hjørnespark. Barry trillet ballen umiddelbart til David Silva som svingte den i stolpen bak en utspilt Thomas Sørensen.

Se sammendrag fra oppgjøret i videovinduet over

Annullert Stoke-scoring
Til tross for at City var det førende laget i starten av kampen, var heller ikke Stoke ufarlig. Og som vanlig var det dødballer som skapte de største sjansene for vertene. Et frispark ble slått inn i Citys 16-meter. Ballen havnet til slutt hos Shawcross som pirket den i mål. Dommeren valgte derimot å annullere scoringen da det viste seg at Shawcross stod i offside da han mottok ballen.

Bare noen minutter senere mistet City en av sine viktigste spillere i kampen mot Stokes dødballer da Vincent Kompany pådro seg noe som lignet en kneskade. Belgieren måtte forlate banen haltende, og ble erstattet av Gael Clichy.

KOMPANYSKADE11
KOMPANYSKADE11

Grisetakling av Whelan
Andre omgang begynte på styggest mulig vis. Stokes Glenn Whelan hoppet inn i en duell med Garcia med knottene først. Garcia ble liggende å vri seg i smerte, mens Whelan ikke en gang fikk gult kort for en takling som burde resultert i at Stoke måtte spille med ti spillere resten av kampen.

Bortelaget styrte også den andre omgangen, men Stoke gjorde det alt annet enn enkelt for Citys stjernegalleri. Edin Dzeko prøvde seg etter 74 minutter, men forsøket gikk via en Stoke-spiller og strøk utsiden av stolpen til Sørensen.

Zabaleta avgjorde
Seks minutter før slutt skulle det likevel løsne for gjestene. Dzeko sendte ballen inn i boksen. Den gikk forbi alle og endte hos Zabaleta på bakerste stolpe. Høyrebacken nølte ikke et sekund og satte ballen sikkkert i mål bak Sørensen.

Stoke klarte aldri å svare, og City kunne dermed juble for avansement til femte runde i FA-cupen.

Stoke 4-4-2: Sørensen; Shotton, Shawcross (c), Huth, Wilkinson; Kightly, Whelan, Nzonzi, Etherington; Walters, Jones
Reserver: Nash, Owen, Crouch, Adam, Whitehead, Upson, Jerome.

Manchester City 4-4-2: Pantilimon, Zabaleta, Kompany (C), Lescott, Kolarov, Garcia, Barry, Milner, Tevez, Silva, Dzeko
Reserver: Hart, Clichy, Rodwell, Sinclair, Aguero, Rekik, Lopes

Her er dagens TV 2-sendte kamper:
Kl. 13.00: Stoke – Manchester City på TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no (kampstart kl. 13.45)
Kl. 15.55: Brighton – Arsenal på TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no (kampstart kl. 16.00)
Kl. 15.55: Norwich – Luton på TV 2 Sport Xtra 2 og tv2sumo.on (kampstart kl. 16.00)
Kl. 18.15: Manchester United – Fulham på TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no (kampstart kl. 18.30)