TIL VM SOM RESERVE: Øystein «Pølsa» Pettersen ble tatt ut til VM i Val di Fiemme. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
TIL VM SOM RESERVE: Øystein «Pølsa» Pettersen ble tatt ut til VM i Val di Fiemme. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
Petter Northug jr. (t.v.) og Finn Hågen Krogh. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Petter Northug jr. (t.v.) og Finn Hågen Krogh. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

«Pølsa» med til VM som reserve: – Han er en moroklump, så han kan vi ikke la være hjemme

Disse løperne skal til VM i Val di Fiemme.

NM avsluttes med stafetter søndag, men landslagsledelsen har likevel gjort seg opp en mening om hvilke utøvere som får plass på flyet til VM i Val di Fiemme fra 20. februar til 3. mars.

Norge har mulighet til å ta med 12 utøvere på både herre og kvinnesiden. Kvoten for herreløperne har blitt fylt opp, men på kvinnesiden har landslagsledelsen besluttet å ta med ni løpere. Marthe Kristoffersen er inkludert som hjemmeværende reserve.

«Pølsa» med i troppen
Tord Asle Gjerdalen og Didrik Tønseth er med i herretroppen, og duoen er i første rekke tiltenkt en plass på skiathlon. Petter Eliassen går kun 5-mil i Val di Fiemme.

Les også: Skuffet Aukland mener han var god nok for VM-troppen
Les også: Northug: – Oddvar Brå telte NM-gull, jeg teller VM-gull

Norge stiller også et meget sterkt sprintlag hos begge kjønn. Øystein «Pølsa» Pettersen er med i troppen som reserve for herrene.

– Han skal gå renn i Russland og Davos, så blir han med. Han er en moroklump, så han kan vi ikke la være hjemme, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK.

Pettersen sa at han ikke skulle til VM etter fredagens sprint, men nå blir det altså en tur til Italia for «Pølsa».

Disse løperne er tatt ut til VM:
Kvinner: Marit Bjørgen, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Martine Ek Hagen, Celine Brun-Lie, Marthe Kristoffersen (hjemmeværende reserve)
Menn: Petter Northug jr., Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh, Petter Eliassen, Didrik Tønseth, Tord Asle Gjerdalen, Pål Golberg, Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad, Øystein Pettersen (reserve)

Hva mener du om landslagsuttaket? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!

– Feigt
TV 2 Sportens langrennsekspert Svein Tore Samdal reagerer på at landslagsledelsen ikke har tatt langløpsspesialisten Anders Aukland med i troppen.

– Jeg reagerer på at de ikke tar sjansen på å ta med Anders. Vi vet at han er en av verdens beste langløpere i normalt langrenn, i tillegg til langløp, når han er i form. Han har vist det før, han har vært på pallen i mesterskap to ganger på 5-mil. Når han er i så god form som han er nå, så er han en som kan være gull-, sølv- eller bronsekandidat. Det er det ikke så mange som er i denne troppen, sier Samdal.

– Jeg tror de dekker seg med at han prioriterer langløp, og at de ikke har nok kontroll på hvordan han har forberedt seg. De har mer kontroll på gutta på landslaget, det synes jeg er feigt.

anders-aukland-web
anders-aukland-web

Eliassen ble også tatt ut for å gå 5-mil i Italia.

– «Pølsa» er en kjempegod skiløper og sprinter. Petter Eliassen har vist at han kan mestre 5-mil før, men vel og merke i skøyting. Det er ingen av dem som har noe å gjøre på en 5-mil i forhold til Anders, sier Samdal.

Les også: Utladet Skofterud avslutter sesongen

Anders' bror, Fredrik, er helt enig med Samdals synspunkter.

– Han har vist at han kan gå fort i vanlige løyper også. Det gjorde han i Skandinavisk cup. Det var nok en nedtur å få den beskjeden, men han er fokusert på det han skal gjøre her (i Marcialonga) i morgen og ikke minst i Vasaloppet. Nå skal ikke jeg mene for mye om denne saken, men det handler om å ta ut utøvere som faktisk kan ta medalje. Det må være førsteprioritet. Det ikke å gjøre det, det synes jeg er feigt, sier Aukland.