Alexander Tettey og Anders Ågnes Konradsen
Alexander Tettey og Anders Ågnes Konradsen

Tetteys Rennes-råd til Konradsen: – Lær deg fransk

Anders Ågnes Konradsen er klar for Alexander Tetteys tidligere klubb.

Fredag ble Anders Ågnes Konradsen klar for den franske klubben Rennes.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren har signert en kontrakt som binder ham til klubben i tre og et halvt år.

Les også: Konradsen klar for Rennes

– Klubben drives skikkelig bra
Nå skal han gå i fotsporene til Alexander Tettey, som i sommer forlot nettopp Rennes til fordel for Norwich.

– Veldig artig for ham. Det er en fin klubb med mange gode fotballspillere. Det er en klubb som drives skikkelig bra, enkelt og greit, forteller Tettey til TV 2 Sporten.

Tettey sier at Konradsen må forberede seg på en helt ny fotballhverdag. Forskjellen fra Tippeligaen til Ligue 1 er merkbar.

– Den er stor. Ligaen er jo mye bedre enn Tippeligaen. Nivåmessig vil han nok trenge tid. Men av erfaring så kommer de til å gi ham god tid, sier Norwich-spilleren.

Får en ny rolle
Konradsen har stort sett spilt indreløper i Strømsgodsets 4-3-3-formasjon. Nå blir det en helt ny rolle for midtbanespilleren.

– Rennes spiller med to sittende midtbanespillere og en foran. Men treneren har en måte å få de tre til å rotere på. Mest sannsynlig kommer han til å spille i en av de sittende rollene. Det blir litt annerledes enn indreløper. Rennes spiller ikke klassisk 4-3-3, forklarer Tettey.

Les også: Norwich-manager Chris Hughton: – Tettey har vært strålende fra dag én
Les også: Alexander Tettey: – Ok, så har jeg hilst på Giggs
Les også: Tettey om all ros: – Nå må folk roe seg

Må lære seg fransk
Tettey har noen råd til den nye Rennes-spilleren:

– Det viktigste er å lære seg fransk. Satse alt på å lære seg fransk. Det er alfa og omega. Nummer to er å være tålmodig. Men samtidig ikke sitte der og være ydmyk. Det må han ikke være hele tiden, mener han.

Tettey følger fortsatt med på gamleklubben, selv om han ikke får sett så mange kamper.

– Jeg følger med på tabellen og sånt. De gjør det bra. De ligger der de vanligvis pleier å ligge, sier han, og tror ikke salget av stjernen Yann M'Vila vil bety så mye for Rennes.

– Det spiller ikke så stor rolle. Han har et stort navn, og for et år siden ville jeg sagt det betydde mye. Nå har de fått inn folk som kan gjøre det bra. Og denne sesongen har de spilt mye uten ham og gjort det bra, avslutter Tettey.