margaretberger
margaretberger

Dette «Idol»-øyeblikket ble avgjørende for Margaret Berger

– Allerede på første strofe kjente jeg at den satt.

For snart ni år siden stod en ung trønderjente ved navn Margaret Berger på finalescenen til «Idol» i Oslo Spektrum sammen med Stavanger-gutten Kjartan Salvesen.

Nå har Margaret blitt 27 år, og lørdag står hun på scenen under «Melodi Grand Prix» i Florø.

Låten hun skal synge heter «Feed You My Love», og har fått strålende kritikker i pressen. Dette føler Margaret er overveldende.

– Jeg føler litt på presset. Jeg er vant til å være mer «underdog», jeg. Men jeg har blitt voksen nå, og må takle at folk er positive og har forventninger fordi du er flink. Men jeg kjenner at jeg må levere, sier Margaret til TV2.no.

Da Margaret var med i «Idol», ble hun flere ganger spådd å ryke ut av TV 2-konkurransen.

margaret (Foto: SCANPIX)
margaret (Foto: SCANPIX)

– Det begynner å bli veldig mange år siden nå, men da var jeg konstant på vei ut og satt i de forferdelige stolene hele tiden. Det virker som det norske folk liker «underdogs» og støtter dem. Jeg håper det ikke er en ulempe at jeg har fått så gode tilbakemeldinger nå. Jeg tenker litt på det, innrømmer hun.

– Det er uvant at det går så bra med meg. Men det er bare å nyte det, men samtidig passe på å ikke bli lat av den grunn.

– En følelse av å oppleve kontroll

Margaret Berger vi ble kjent med gjennom TV-ruta i 2004 var mørkhåret, litt sjenert og litt usikker.

– Nå er mye mer selvsikker. Man får mye på kjøpet bare med å bli eldre. Jeg er mer i øyeblikket nå enn jeg var under «Idol». Det er noen opptredener under «Idol» jeg ikke husker noe av fordi jeg var så nervøs. Jeg satte nok ikke nok pris på det som skjedde den gangen i forhold til det jeg gjør nå. Det er noe med å ikke være så resultatorientert, men bare være i øyeblikket, sier Margaret som til tross for å ha glemt noen, så er det andre opptredener fra «Idol»-tiden som sitter som spikret i minnet.

– Etter første strofen av «Stop», kjente jeg at låta satt og da visste jeg var jeg drev med. Det var en følelse av å oppleve kontroll. Jeg vet veldig godt forskjellen på å ikke ha kontroll og være nervøs, til det å ha full kontroll og være i låta hundre prosent. Det øyeblikket lærte meg det.

Margaret synger «Stop» i 2004

694453

– Jeg føler meg veldig fin i kjolen

Når Margaret nå skal stå på scenen igjen, foran de mange «Melodi Grand Prix» publikummerne , har hun forberedt seg godt.

– Jeg har bare gledet meg sykt lenge. Nå er jeg veldig klar, og føler meg veldig godt forberedt. Jeg tror det blir steinartig! Det er en utfordrende sang å synge for meg, så det er ikke en lett opptreden. Nervene går på om jeg klarer å levere og prestere. Jeg er mest streng med meg selv. Jeg håper at jeg er klar.

– Har du antrekket klart?

- Å ja! Den kjolen er veldig klar. Det blir en lang kjole og «bling». Den er et samarbeid mellom kostymedesigneren i NRK og meg. Jenny (Skavlan, programleder for «Melodi Grand Prix», journ. anm.) sa at jeg så ut som en blanding av «Dynastiet» og Marilyn Monroe. Jeg føler meg iallfall veldig fin i den.

– Silje Vige var en nydelig prinsesse

Låten «Feed You My Love» er skrevet av Karin Park, Robin Lynch og Niklas Olovso, og Maragret ble forespurt om å synge den.

– Det var veldig smigrende å bli spurt. Jeg har blitt veldig glad i sangen, og jeg synes den er utrolig bra. Det er lett å si når jeg ikke har skrevet den selv. Jeg ble glad i teksten og kan relatere meg til den. Det er flere som har sagt at den er sær, dyster og mysitisk, men den er positiv når man hører på teksten.

– Hvorfor valgte du å bli med?

– Jeg tenkte at «her kommer det en sjanse og det er en for bra låt til å bare la det gå». Det er en ny tankegange for Margaret Berger; bli med «ja»-menneske, sier hun og forteller at hun har fulgt låtkonkurransen med lupe opp gjennom årene.

silje vige (Foto: SCANPIX)
silje vige (Foto: SCANPIX)

– Jeg er opptatt av at det er en musikalsk konkurranse og at det handler om hvilken låt som treffer folks hjerter. Man må treffe noe spesielt. Jeg er veldig glad i hits og det kommersielle formatet.

Selv har hun en klar favoritt fra tidligere år med «Meldodi Grand Prix».

– Det må være Silje Vige. Sangen var så fin, og jeg ble veldig rørt. Hun var en nydelig prinsesse.

Margaret ser tilbake på «Idol»

694466